Alla inlägg under augusti 2010

Av Carola Lindekrans - 30 augusti 2010 21:18

I fredags åkte jag till Jeanette och tittade på hennes lilla Pon-valp Dominique som är 10 veckor, eller kanske 11 nu i denna vecka. En söt liten krabat med vassa tänder   . Jag tog några bilder som jag tänkte lägga ut här, men dom blev så dåliga (tog med mobilen) så det blir inte så!

Hela helgen har jag målat i stallet. Klockan 21.15 igår kväll drogs sista penseldraget och så var det klart! Det är väldigt skönt att få allt färdigt och det blev verkligen fint!

Båtbiljetten till Finland är bokad och klar till på fredag. Känns som om veckorna rusar iväg och imorse när jag gick upp var det mörkt! Hu det kändes lite höstigt!


Ikväll har Bubblan och jag börjat på en tävlingslydnadskurs! Jag och Monika och 4 andra. 2 Aussie, en Schäfer och en Golden, å så vi med Bubblan och Lisa! Vi jobbade mycket själva med personlig hjälp från kursledaren. Vi fick individuella uppgifter till nästa gång, som faktiskt är om 2 veckor vilket jag tyckte var bra, eftersom jag antagligen inte kommit hem på måndag.

Min ena uppgift var att bryta ner linförigheten och positionerna i mikroskopiska delar och lite "börja om" för att få till det bättre. Min andra uppgift var att slipa på den externa belöningen som vi varit slarviga med. Det är ju så himla bra att ha den vid inlärning av både det ena och det andra.

Fick en snabblektion av Linda och Lovi i Rallylydnad i köket igår kväll. Provade lite med Bubblan idag och hon tyckte nog jag var jättekonstig när hon skulle svänga runt åt ett håll när jag gick åt ett annat! Eller när hon skulle sitta framför istället för på sidan, spännande! Bra att variera med och inte helt lätt, snubblade nog på kopplet både en och två gånger  


Av Carola Lindekrans - 27 augusti 2010 07:47

Förra gången som jag skulle kombinera hundpromenad och svampplockning, så hittade jag hela 2 kantareller! Igår blev det betydligt många fler. Hundarna som älskar att vara i skogen tyckte nog att jag var något trög som stod still på samma ställe så länge, för så var det verkligen, när vi hittade dom stod dom i klunga och det var bara att plocka   

Eftersom dom var något blöta efter allt regn så ligger dom nu på tidning för att torka lite innan skräpet ska rensas bort.


  


Över en kopp kaffe efter promenaden plockade jag väl en 20-30 färstingar som kröp på hundarna. Jag hoppas att dom bara tänker krypa runt nu när det är frontline på!

En annan sak jag upptäckte igår som gör att det är dags att packa resväskan igen är att Ice har börjat löpa   

Dags att göra ett besök hos Diesel igen.



Av Carola Lindekrans - 26 augusti 2010 10:06

Så här i början av hösten eller låter det kanske bättre att säga i slutet av sommaren  har vi varit väldigt aktiva och anmält oss till olika kurser. Det är så kul att gå kurs tycker jag. Man träffar ofta lite nya människor och man får hjälp med lite nya ideér i sin träning. Förhoppningsvis utvecklas man också förstås.

Linda började en viltspårskurs med Märta i måndags. Linda meddelar att det inte syntes ett dugg att hon faktiskt passerat 10-års gränsen. På senare tid har man märkt lite att starren på ena ögat nog tagit ut sin rätt lite grann. Hon är som man säger med hästar, lite "bakskygg "och blir osäker med framfarande hundar och så. Men nosen är det inget fel på och hon spårade metodiskt och avspänt och vart väldigt lycklig när hon fick rätt på klöven. 

Sen är det Yoshi och Cindy som ska börja kurs i rallylydnad idag. Varken Linda eller Lovi har hållt på med det förut, så det ska bli spännande och se vad dom tycker. Dom kommer att hålla till i Jägarhyddan, lite norr om Rimbo, där även viltspårskursen hålls.

På måndag ska Lovi och jag gå kurs på våran klubb i Norrtälje. Lovi ska gå fortsättningskurs i Agility och jag ska gå tävlingskurs i lydnad.

Monika som jag gått kurs för, ska också gå samma kurs, så det ska bli kul.  Nu siktar vi på tvåans moment som vi redan startat med lite.

Dessa fästingar   

Cindy hade fått en så klurig fästing som gömt sig bra för oss, men inte för henne. Hon slickade så mycket så att huden blev infekterad och vi var tvungna att åka till veterinären för att få bort den!

Nu har hon fått en söt liten krage för några dagar och ny Frontline är införskaffad!


  


Till en början var hon lite arg på den och försökte få bort den, men nu har hon vant sig!

Av Carola Lindekrans - 24 augusti 2010 06:45

Jag och Lovi, Ice och Bubblan, för första gången i Estland! Resan startade redan i torsdags med färja från Värtahamnen i Stockholm 17.45

Vi hade en B-hytt, inte så långt ner men utan fönster. Den var helt ok!

Bubblan tyckte att sängarna var bra    

  


Båten tog en massa timmar och vi anlände till Tallinn klockan 10.00 på fredagsmorgonen.

När vi kom fram letade vi oss till en bankomat och en mataffär för att sedan slå oss ner i det gröna och äta frukost!

  


Riktigt fint väder med temperatur en bit över 20. Knepigt att få hundarna att rasta sig på båten så dom tyckte nog att det var skönt att komma ut lite.

Efter lite frågande och snurrande runt i stan hittade vi hotellet.


  


Rummet var ok men väldigt varmt. Hela hotellet var väldigt varmt. Receptionen låg i en annan byggnad, ett annat hotell faktiskt, så det här var som typ ett "annex".

Vi gick ut på stan och kollade lite och kunde konstatera att gamla stan var väldigt fin och det var jättemycket folk i rörelse. Esterna är trevliga och vänliga så det var inget problem att sitta på uteservering med hund.

Vid halv åtta kom Maiju, Raili och Heimo med båten från Helsingfors. Maiju som skulle dela rum med oss hade med sig sin för tre veckor sedan, nyinförskaffade Ceskyterrier som heter Janda. En söt liten lurvig varelse som senare skulle byta utseende och bli stooor  

Efter ytterligare en sväng på stan var jag tvungen att tvätta fötterna på Ice och Bubblan då dom var minst sagt stadsgråa upp till knäna, och sen var det sovdags.


På lördagsmorgonen sken solen och efter en mycket enkel, med betoning på enkel frukost begav vi oss till utställningsplatsen.

Vi var där i god tid och kunde både fika och kamma i lugn och ro.


  


Heimo och Pompuu till höger.

Här är Maiju med lilla Janda!


  


Kändes lite udda när det gick omkring hundar med munkorg som togs av när de gick in i ringen och åkte på direkt efter.

Jag hade anmält "tjejerna" till öppen klass, men fick veta att jag hade kunnat anmäla i championklass och ändå kunnat få cert! Men men, inte mycket att göra åt.

Utställningen var på en idrottsarena och kändes välorganiserad.


  


Maiju skulle hjälpa mig att ställa eftersom jag anmält båda i samma klass och först provade vi med att hon skulle gå med Ice, men se det tyckte inte Ice! Hon följde stundtals med jättefint för att sedan "ligga" i kopplet för att komma tillbaks till mig    Vilken mammagris!

Bubblan fungerade bättre, så, så fick det bli. Railis och Heimos Pompuu (Borgåkers VeeA´s Bouncy Ball) gick in först. Sen var det vår tur.


  


Vi hade fått domarändring från en holländsk domare till Zorica Saljevic från Sverige. Här kollar hon in Ice.


  


Maiju och Bubblan står och väntar.


  


Båda fick excellent och Ice stod före Bubblan med Cert och Cacib. Bubblan fick R-Cacib. Ice blev BIR. Det verkade verkligen som om hon tyckte det var jättekul att komma in i ringen igen, för hon gick verkligen kanon!

Här är hennes fina pokal!


  


I finalen var det som vanligt jättemånga hundar i grupp 1, så gissa jag blev förvånad när domaren (Per Svarstad) plockade ut 6 stycken till slutstriden, och vi var en av dom! Tyvärr blev vi inte placerade men kan väl säga att vi kom på en god 5:e eller 6:e plats i alla fall   


Här är vi i finalringen medan alla kommer in. 


  


Maiju hade åkt till Jandas uppfödare för en liten trimmning och vi skulle på egen hand ta oss från utställningen till hotellet! Det gick bara sådär. Maiju hade lämnat sin GPS i bilen så vi försökte ställa om den, men det gick ännu sämre eftersom den bara pratade finska  . Vi lärde oss i alla fall en del finska ord ha ha!


Till slut kom vi i alla fall tillbaks till hotellet.

På kvällen hann vi med en shoppingtur i ett shoppingcenter innan det var dags att gå ut och äta och gå och lägga sig!


  


På söndagen vaknade vi åter till en dag med strålande solsken.

Den som gjort mackorna i vår lilla frukostpåse denna morgon hade nog helt glömt att skölja salladen så det knastrade fint när man tuggade   så mackorna åkte i soporna och det blev bara yoghurt till frukost.

När vi kom till utställningsplatsen beslutade vi att vi nog skulle gå och köpa en macka trots allt!

Men... mackor sålde man inte, utan bara bullar!

Man behövde också vara lite av en akrobat för att ta sig till fiket!


  


Eller ha långa ben så man kunde gå på sandpapperet   

Lovi och jag köpte varsin, vad vi trodde, väldigt neutral bulle! Efter första tuggan konstaterade vi att den inte smakade någonting. Kanske är det nån fyllning i? Jo men visst var det det! Snacka om överraskning när en liten varmkorv dök upp i bullen   . Den smakade dock helt ok!


  



Vi var ute i god tid även denna dag så vi hann ta det lugnt innan vi skulle in. Tänk vad skönt det är att inte behöva stressa!

Vi tog lite bilder!

  

Här är lilla Janda som trimmad och fin plötsligt blev väldigt vuxen!

Raili, Pompuu, Maiju, Janda (syns knappt mot hennes svarta tröja :-)), Ice, jag och  Bubblan!

Jag hade verkligen inte mycket koll på utställningsreglerna i Estland, skäms på mig, men som tur var pratade vi (Maiju) med en kvinna som hade stenkoll! Då var det nämligen så att om man inte registrerat sitt championat på lördagen fick man inte ställa ut hunden i Championklass. Jag kunde inte registrera Ice championat eftersom jag inte hade något bevis på att hon är svenskt champion med mig. Det var inga problem att skicka detta till Estniska Kennelklubben i efterhand, men om jag ställde ut Ice på söndagen skulle hon gå i öppen klass och om hon då slog Bubblan skulle hon få certet och Bubblan bli utan!

Alltså ställde jag inte ut henne på söndagen, för tänk om hon vann över Bubblan?

Här är Bubblan innan vi gick in.

  

Bubblan i ringen.

 

Det blåste lite så vinklarna syntes bra och svansen försvann  

  

Det blev excellent, Cert och Cacib och slutligen ett BIM!

  

Å så den fina pokalen...

  

Pompuu fick ett BIM och ett BIR och Ice och Bubblan fick allt jag önskade så jag hoppas att alla var nöjda och glada! Grattis till oss!

Utan GPS-hjälp tog vi oss till färjan i god tid och senare i hytten hade vi två trötta tjejer mitt på golvet som sov så sött! 

  

Av Carola Lindekrans - 19 augusti 2010 08:39

Jag har som vana att kolla ut genom fönstret när jag vaknat på morgonen för att checka av att alla hästar är på plats och ser ut att må bra!

Något förvånad kunde jag konstatera att det hade kommit tillökning i en av hagarna!

  


Hm, vi har ju inga kor?

Gulle och Nellie tyckte det var lite roligt i alla fall! Dom försökte gå fram men kossorna (kvigor faktiskt) tyckte inte det var lika kul!

  


Fegisar   


  


Härligt att ringa grannarna vid kvart över sex å berätta att det finns lite å göra hos oss!

Här kom hjälpen i alla fall!


  


Dom skötte sig bra. Inga fler hål i staketen   


  


Dom gick fint ut genom grinden och vidare hem till sig!


  


Däremot hade vi ett lite mer planerat besök igår. Ice har ju en personlig groomer som heter Moni   . Eftersom Ice ska med till Estland och hennes päls inte putsats till sen i september förra året, kunde det vara på sin plats med lite finlir!

Vi, läs Moni, började med luggen! Något lång kan man säga!

    


Flera centimeter nedanför nosen!


Tassar och lite putsning här och där!



    


Man ska ju inte klippa Pon, eller rättare sagt kanske, man behöver inte klippa Pon, men det är fint när dom ser "städade" ut i ringen tycker jag!

Ett riktigt pälsmonster, min Ice och en raring förstås   


Av Carola Lindekrans - 17 augusti 2010 21:40

Vädret var ju inte det bästa när vi som gick lydnadskurs i våras/försommarn hade en liten återträff idag.

Vi skulle träffas klockan 18 men jag tror bestämt att alla människor i hela världen skulle åka samma väg som jag från stan, så det tog gott och väl 1,5 timme till Jägarhyddan.

Linda som kom hemifrån tog med sig Bubblan så jag slapp åka hem innan, för då hade jag nog kommit 1,5 timme försent. Nu blev det bara en halvtimme.

Ett envist duggregn på plan hade ändå gjort att några hade pallrat sig dit.

  


En platsliggning var redan avverkad när jag kom och Monika hade tagit Bubblan och hon hade skött sig   

Vi gjorde dock en till lite senare.


  


Den gick också bra.

Vi tränade lite självständigt och varvade med lite enskild coaching från Monika. 

Fika i regnet hann vi också med.

  


Jag var duktig och hade med mig regnjacka, men.................. varför lär man sig aldrig...........


  


...........att sätta på sig riktiga skor? Eller varför inte stövlar   

Ja ja jag är ju bara blöt halvvägs upp till knäna!


Monika var riktigt imponerad av Yoshi som verkat ha smält allt under sommaren som han lärde sig på kursen i våras! Han gjorde massor av moment jättefint. Hon undrade också om han hade nåt fel på stämbanden? Ja han skällde ju inte som han brukar. Han är en riktig liten gaphals när inte saker och ting händer tillräckligt snabbt, eller när han blir för ivrig! Roligt för Linda att träningen gått framåt!

Nästa vecka ska tjejerna, Linda och Lovi alltså börja rallylydnadskurs. Spännande!




Av Carola Lindekrans - 16 augusti 2010 08:24

Jaha, då har man varit i Norge igen. Kanske inte lika lyckat som förra året men kul har vi haft.

Känns lite snopet att resa så långt och inte ens få ett CK, inte nån dag! 3 hundar ställdes ut 2 gånger var, 6 gånger! Våra "fina" Svenska Championhundar   och vi lyckades bara få ihop ett CK   

CK fick Cristal på söndagen och blev Norskt Champion och Norsk Vinnare. Grattis till henne, hennes fodervärdsfamilj och Moni 


Som alltid när man är på resande fot händer det saker, särskilt om man har "Den där Bubblan" med sig.

Startade resan på fredan med strålande sol. Jag lånade Lindas hundbur och vi satte Bubblan och Cristal i bak. Tyckte Ludde kunde få den stora buren eftersom han är störst!


    


Bubblan till vänster och Cristal till höger.

Här har vi precis rastat på en mysig rastplats strax innan Karlstad!


  


När vi sedan åkte vidare hördes ett krafsande i bak och jag misstänkte direkt att det kunde vara Bubblan. Nu tyckte nog hon att hon suttit där bak alltför länge och ville ut!

Ja ja tänkte vi, även om Bubblan är mästare på att öppna dörrar, sopskåp och kan bryta sig ur en tygbur, kändes det som om stålburen var säker?

Plötsligt säger Catta: "Här kommer det en hund"!

Mycket riktigt, bland väskor och annan packning tittar Bubblan upp?


  


Det var bara och stanna för att förundrat kolla hur hon tagit sig ut!

Jodå, på hundburar finns en säkerhetslucka i bakkant ifall man blir påkörd så att bakluckan inte kan öppnas. Den hade Bubblan kämpat med (sitter med minst 4 hakar) och när den lossnat bet hon sönder en stol lite grann för att sedan åla sig upp mot taket!

Den där Bubblan!

Det var bara att byta med Ludde och sätta Bubblan i den stora buren bakom mig.

Nöjd nu? Ja, mycket bättre tyckte hon! Full koll på oss i bilen!



  


Ju närmare Norge vi kom, ju sämre blev vädret. Efter att ha tankat och handlat lite i Årjäng började det regna!

En koll på infotavlan strax innan Oslo i regnet!


  

Det gick smidigt att ta sig fram till campingen och stugan och regnet gav också med sig!

Här är vår lilla stuga!

  

Hundarna undrade varför dom skulle vara inne? Ja ute var det ganska blött, jag undrar hur många dagar det regnat?

  

Som om dom inte skulle kunna hoppa ut? Ha ha det var bara en av dom som gjorde det en gång, gissa vem? Ja just det

"Den där Bubblan"

Hoppar man ut kan man ha tur att få ligga härute!

  

På lördagen skulle vi in som hund nummer 40, 41 och 42. Vi åkte i god tid och hade tält och burar och matsäck och allt möjligt, för vi tänkte ta det lugnt innan vi skulle in i ringen.

Första chocken kom flera kilometer före utställningsplatsen! Stillastående kö!

Tur vi var ute i god tid, för det tog 1 timme och 20 minuter i kö för att komma till parkeringen!

Chock nummer två: Vi fick parkering i ena änden och vår ring låg i den andra! De flesta vet hur stor en travbana är och utställningen var på Bjerke Travbana!

Chock nummer tre: Hela platsen var full av lera!

Efter mycket om och men hittade vi en liten plätt gräs bredvid hamburgerkiosen (kön gick nästan mellan våra stolar ibland) och där vi fick upp tältet, säkert 25-30 meter ifrån ringen. Det spelade kanske ingen roll för det var så trångt så man kunde knappt stå vid ringkanten!

Hundarna var blöta upp till knäna å Bubblan var värst  

Efter mycket kämpande med pälsarna, med ganska gott resultat bar (jag skojar inte) vi hundarna till ringkanten!

Domaren verkade sympatisk, men Ludde fick inget CK. Domaren pratade med Catta innan hon gick ut, men vi uppfattade inte vad hon sa. Det blev nämligen chock nummer fyra: Hundarna var jättefina sa domaren, av CK-kvalité påpekades det, MEN hon kunde inte ge dom CK eftersom deras svansar bars felaktigt? Hon hade läst i rasstandarden att Ponnens svans inte får ringla på ryggen och det tyckte hon att dom gjorde. Vi är av annan åsikt! Man ser ju många spetsraser som har svansarna ringlande på ryggen (för att dom ska ha det)  men på våra hundar ligger håret på ryggen, men det ringlar knappast!  Domaren har sista ordet, så är det! Där fick vi! Jag kan nog erkänna att vi ältat detta lite i helgen, men men!

Till råka på allt hade vi satt tältet på ett ställe med en jättehundskit! Vi hade lagt en presenning på gräset, som tur var för oss, men det var inte direkt nån dvärghund som gjort ifrån sig, så presenningen åkte i sopkorgen  

På lördagskvällen var vädret fint och vi fick igång grillen utan tändvätska! Snålheten (tändvätskan kostade massor) bedrar visheten, men skam den som ger sig.

  

Vädret höll i sig och vi for redan 07.05 till utställningen på söndagen. Vi hörde att folk hade missat bedömningen på grund av köerna på lördagen och vi skulle in först! Vi kunde ju inte chansa. Det tog 20 minuter att åka och där stod vi 07.25 ha ha.

Tog inte med oss några prylar mer än en filt och några borstar. Roade oss i toakö 30 minuter (vad gör man inte för att fördriva tiden), hittade inget öppet att köpa kaffe och till slut var det dags!

Lite puts innan vi gick in.

  

Ludde fick inget CK för han var för valpig! Cristal fick som sagt CK och Bubblan som blev 2:a bästa tik fick inget CK. Spelade ju inte så stor roll den här gången, men, också som sagt, något snopet.

Det duger ju inte att hänga läpp för det och det var ju roligt att Cristal fick cert och titeln Norsk Vinnare  

Hemresan gick utan missöden och jag var hemma redan runt 19.

Skulle badat Ice innan jag åkte, men hann bara med Cindy (Lovi badade och jag fönade), så hon åkte in i duschen igår kväll. Minns inte när jag badade henne senast, och vit blev hon i alla fall. Tyckte Bubblan kändes lite smutsig efter helgen så hon åkte in hon me! 

Nu laddar jag om batterierna för nästa helg i Tallinn! Spännande! Undrar hur det är att ställa hund där, och undra hur det kan tänkas gå för mina tjejer då?



 

Av Carola Lindekrans - 10 augusti 2010 21:48

Ja precis, vi målar i stallet så det står härliga till! Jag har i princip stått där hela helgen. Stallet är nog ganska mycket större än man tror   . Hela stallet kommer att gå i blått och vitt och även sadelkammaren. Där är det färdigt med målningen och inredningen har börjat bli klar också. Jag kom på den fiffiga idén med korgar till alla tjejer (medryttare och inackorderingar) som hänger i stallet. Lite dagisvarning blev det minsann   

  


Observera skolkrokarna under hyllan! Dom hette t.o.m skolkrok i affären, ha ha.

En liten gardin och kanske nån bild på väggen får det bli härnäst.

Fikahörnan!

  


Emma på besök fick tag i en pensel och hjälper till!


  


Å så den där fd. vita Yoshi som övervakar arbetet.

Märta ligger helst utanför!


  

Det känns som om det kan bli lite mörkt med blått, men vi tror att det kommer bli bra!


Nästan klart, bort med tejpen och lite finlir kvar!  


  


Spolspiltan är så gott som klar!


  


Man kan ju ändå inte vara inne och måla hela tiden, så idag på promenaden bestämde jag mig för skogen! Tänkte kanske att jag kunde hitta lite kantareller också, när jag ändå var där!

Ha, ja hela två stycken   Här är den ena!

Snålt eller hur?

  


Lite blåbär fanns det också!


  


Å så lite hundar!


 


 


  


Ice vilar lite, medan det far omkring en liten vålnad i skogen med mycket spring i benen  


  


Jag fick meddelande från Majka och Maiju, att Ice tjusiga pojkvän Diesel genomgått MH-test i helgen! Resultatet kan man läsa på Majkas hemsida www.borgåkers.fi

Bara två dagar kvar tills den lilla syskontrippen till Oslo startar! Härligt, Jag, Catta och Moni och Bubblan, Ludde och Cristal!

Det ser vi fram emot och hoppas på lite bättre väder än förra året. Heja Norge!


Ovido - Quiz & Flashcards