Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Norge i helgen å jag kamma noll :-(

Av Carola Lindekrans - 16 augusti 2010 08:24

Jaha, då har man varit i Norge igen. Kanske inte lika lyckat som förra året men kul har vi haft.

Känns lite snopet att resa så långt och inte ens få ett CK, inte nån dag! 3 hundar ställdes ut 2 gånger var, 6 gånger! Våra "fina" Svenska Championhundar   och vi lyckades bara få ihop ett CK   

CK fick Cristal på söndagen och blev Norskt Champion och Norsk Vinnare. Grattis till henne, hennes fodervärdsfamilj och Moni 


Som alltid när man är på resande fot händer det saker, särskilt om man har "Den där Bubblan" med sig.

Startade resan på fredan med strålande sol. Jag lånade Lindas hundbur och vi satte Bubblan och Cristal i bak. Tyckte Ludde kunde få den stora buren eftersom han är störst!


    


Bubblan till vänster och Cristal till höger.

Här har vi precis rastat på en mysig rastplats strax innan Karlstad!


  


När vi sedan åkte vidare hördes ett krafsande i bak och jag misstänkte direkt att det kunde vara Bubblan. Nu tyckte nog hon att hon suttit där bak alltför länge och ville ut!

Ja ja tänkte vi, även om Bubblan är mästare på att öppna dörrar, sopskåp och kan bryta sig ur en tygbur, kändes det som om stålburen var säker?

Plötsligt säger Catta: "Här kommer det en hund"!

Mycket riktigt, bland väskor och annan packning tittar Bubblan upp?


  


Det var bara och stanna för att förundrat kolla hur hon tagit sig ut!

Jodå, på hundburar finns en säkerhetslucka i bakkant ifall man blir påkörd så att bakluckan inte kan öppnas. Den hade Bubblan kämpat med (sitter med minst 4 hakar) och när den lossnat bet hon sönder en stol lite grann för att sedan åla sig upp mot taket!

Den där Bubblan!

Det var bara att byta med Ludde och sätta Bubblan i den stora buren bakom mig.

Nöjd nu? Ja, mycket bättre tyckte hon! Full koll på oss i bilen!



  


Ju närmare Norge vi kom, ju sämre blev vädret. Efter att ha tankat och handlat lite i Årjäng började det regna!

En koll på infotavlan strax innan Oslo i regnet!


  

Det gick smidigt att ta sig fram till campingen och stugan och regnet gav också med sig!

Här är vår lilla stuga!

  

Hundarna undrade varför dom skulle vara inne? Ja ute var det ganska blött, jag undrar hur många dagar det regnat?

  

Som om dom inte skulle kunna hoppa ut? Ha ha det var bara en av dom som gjorde det en gång, gissa vem? Ja just det

"Den där Bubblan"

Hoppar man ut kan man ha tur att få ligga härute!

  

På lördagen skulle vi in som hund nummer 40, 41 och 42. Vi åkte i god tid och hade tält och burar och matsäck och allt möjligt, för vi tänkte ta det lugnt innan vi skulle in i ringen.

Första chocken kom flera kilometer före utställningsplatsen! Stillastående kö!

Tur vi var ute i god tid, för det tog 1 timme och 20 minuter i kö för att komma till parkeringen!

Chock nummer två: Vi fick parkering i ena änden och vår ring låg i den andra! De flesta vet hur stor en travbana är och utställningen var på Bjerke Travbana!

Chock nummer tre: Hela platsen var full av lera!

Efter mycket om och men hittade vi en liten plätt gräs bredvid hamburgerkiosen (kön gick nästan mellan våra stolar ibland) och där vi fick upp tältet, säkert 25-30 meter ifrån ringen. Det spelade kanske ingen roll för det var så trångt så man kunde knappt stå vid ringkanten!

Hundarna var blöta upp till knäna å Bubblan var värst  

Efter mycket kämpande med pälsarna, med ganska gott resultat bar (jag skojar inte) vi hundarna till ringkanten!

Domaren verkade sympatisk, men Ludde fick inget CK. Domaren pratade med Catta innan hon gick ut, men vi uppfattade inte vad hon sa. Det blev nämligen chock nummer fyra: Hundarna var jättefina sa domaren, av CK-kvalité påpekades det, MEN hon kunde inte ge dom CK eftersom deras svansar bars felaktigt? Hon hade läst i rasstandarden att Ponnens svans inte får ringla på ryggen och det tyckte hon att dom gjorde. Vi är av annan åsikt! Man ser ju många spetsraser som har svansarna ringlande på ryggen (för att dom ska ha det)  men på våra hundar ligger håret på ryggen, men det ringlar knappast!  Domaren har sista ordet, så är det! Där fick vi! Jag kan nog erkänna att vi ältat detta lite i helgen, men men!

Till råka på allt hade vi satt tältet på ett ställe med en jättehundskit! Vi hade lagt en presenning på gräset, som tur var för oss, men det var inte direkt nån dvärghund som gjort ifrån sig, så presenningen åkte i sopkorgen  

På lördagskvällen var vädret fint och vi fick igång grillen utan tändvätska! Snålheten (tändvätskan kostade massor) bedrar visheten, men skam den som ger sig.

  

Vädret höll i sig och vi for redan 07.05 till utställningen på söndagen. Vi hörde att folk hade missat bedömningen på grund av köerna på lördagen och vi skulle in först! Vi kunde ju inte chansa. Det tog 20 minuter att åka och där stod vi 07.25 ha ha.

Tog inte med oss några prylar mer än en filt och några borstar. Roade oss i toakö 30 minuter (vad gör man inte för att fördriva tiden), hittade inget öppet att köpa kaffe och till slut var det dags!

Lite puts innan vi gick in.

  

Ludde fick inget CK för han var för valpig! Cristal fick som sagt CK och Bubblan som blev 2:a bästa tik fick inget CK. Spelade ju inte så stor roll den här gången, men, också som sagt, något snopet.

Det duger ju inte att hänga läpp för det och det var ju roligt att Cristal fick cert och titeln Norsk Vinnare  

Hemresan gick utan missöden och jag var hemma redan runt 19.

Skulle badat Ice innan jag åkte, men hann bara med Cindy (Lovi badade och jag fönade), så hon åkte in i duschen igår kväll. Minns inte när jag badade henne senast, och vit blev hon i alla fall. Tyckte Bubblan kändes lite smutsig efter helgen så hon åkte in hon me! 

Nu laddar jag om batterierna för nästa helg i Tallinn! Spännande! Undrar hur det är att ställa hund där, och undra hur det kan tänkas gå för mina tjejer då?



 

 
 
Ingen bild

Sally

16 augusti 2010 14:32

Nämen, jösses då, vilken äventy! Jag är jätteglad för Cristal och Moni, men...
Nåväl vi får stoppa det i samma låda som Veras mycket svaga hasled i Borås förra året.
Bättre tur i Tallinn - spännande!

 
Ingen bild

Jeanette

16 augusti 2010 22:58

Jag tror att Bubblan tagit som sin uppgift att se till att du har intressanta saker att rapportera på bloggen. det är sånt här som med tiden blir minnesvärda ögonblick att le och skratta åt även om somligt kanske inte är så roligt i realtid. Ska bli spännande att höra om era fortsatta bravader i Tallin. Lycka till!

Carola Lindekrans

17 augusti 2010 08:12

Tack! Lycka till själv när du hämtar din lilla raring :-)

 
Ingen bild

Sören

18 augusti 2010 09:35

Jag var också i Oslo i söndags med min 5-faldige champion och Svensk Vinnare -10 men blev utan ck
p.g.a "rör sig m dårlige bakben". Kanske passade det långa gräset inte oss. Vi har nu börjat med cykelträning.

Carola Lindekrans

18 augusti 2010 13:26

Ja, där ser man! Lycka till nästa gång!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola Lindekrans - 9 augusti 2016 18:54

Nu har godingarna blivit 5 veckor och båda tjejerna är "tingade" Dom gillar verkligen att vara ute och dom leker och sover och äter, och leker och sover och äter lite till! Tänderna har börjat komma så bitas är kul men aja baja! Vi kör bytesleken...

Av Carola Lindekrans - 3 augusti 2016 09:19

Nu är valparna ute på dagarna! Dom har fått en hage på gräsmattan som utökas lite vartefter de kan orientera sig och en stor bur som skydd mot solen och som också fungerar som "trygghetsbas". Dom sover ju fortfarande ganska mycket och det är skönt...

Av Carola Lindekrans - 14 juli 2016 20:05

Nu har valparna blivit 1.5 vecka och alla går upp i vikt fint! Mamma Axa släpper lite på passandet och lämnar lådan alltmer! Hon blir lycklig när hon får leka med brorsan Marwin som är av samma skrot och korn, dvs, gör vad som helst för att jaga ...

Av Carola Lindekrans - 6 juli 2016 21:54

Vägde valparna idag då de är 2 dagar gamla! Skönt att stämma av och se att diandet funkar. Alla har gått upp fint, mellan 53 och 81 gram. Det har varit ganska varmt idag och det märks lite på Axa som är lite flåsig! Hon sköter om valparna och ve...

Av Carola Lindekrans - 5 juli 2016 11:51

21.10 igår kom första valpen som var en hane! Han vägde 375 gram och har lång svans! Efter 30 minuter kom hane nummer 2 som var lite mindre och vägde 325 gram. Han har 3/4 svans 22.15 kom första tiken. En riktig bjässe på 441 gram. Man både kände o...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards