Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010

Resan till Estland.... gav gott resultat :-)

Av Carola Lindekrans - 24 augusti 2010 06:45

Jag och Lovi, Ice och Bubblan, för första gången i Estland! Resan startade redan i torsdags med färja från Värtahamnen i Stockholm 17.45

Vi hade en B-hytt, inte så långt ner men utan fönster. Den var helt ok!

Bubblan tyckte att sängarna var bra    

  


Båten tog en massa timmar och vi anlände till Tallinn klockan 10.00 på fredagsmorgonen.

När vi kom fram letade vi oss till en bankomat och en mataffär för att sedan slå oss ner i det gröna och äta frukost!

  


Riktigt fint väder med temperatur en bit över 20. Knepigt att få hundarna att rasta sig på båten så dom tyckte nog att det var skönt att komma ut lite.

Efter lite frågande och snurrande runt i stan hittade vi hotellet.


  


Rummet var ok men väldigt varmt. Hela hotellet var väldigt varmt. Receptionen låg i en annan byggnad, ett annat hotell faktiskt, så det här var som typ ett "annex".

Vi gick ut på stan och kollade lite och kunde konstatera att gamla stan var väldigt fin och det var jättemycket folk i rörelse. Esterna är trevliga och vänliga så det var inget problem att sitta på uteservering med hund.

Vid halv åtta kom Maiju, Raili och Heimo med båten från Helsingfors. Maiju som skulle dela rum med oss hade med sig sin för tre veckor sedan, nyinförskaffade Ceskyterrier som heter Janda. En söt liten lurvig varelse som senare skulle byta utseende och bli stooor  

Efter ytterligare en sväng på stan var jag tvungen att tvätta fötterna på Ice och Bubblan då dom var minst sagt stadsgråa upp till knäna, och sen var det sovdags.


På lördagsmorgonen sken solen och efter en mycket enkel, med betoning på enkel frukost begav vi oss till utställningsplatsen.

Vi var där i god tid och kunde både fika och kamma i lugn och ro.


  


Heimo och Pompuu till höger.

Här är Maiju med lilla Janda!


  


Kändes lite udda när det gick omkring hundar med munkorg som togs av när de gick in i ringen och åkte på direkt efter.

Jag hade anmält "tjejerna" till öppen klass, men fick veta att jag hade kunnat anmäla i championklass och ändå kunnat få cert! Men men, inte mycket att göra åt.

Utställningen var på en idrottsarena och kändes välorganiserad.


  


Maiju skulle hjälpa mig att ställa eftersom jag anmält båda i samma klass och först provade vi med att hon skulle gå med Ice, men se det tyckte inte Ice! Hon följde stundtals med jättefint för att sedan "ligga" i kopplet för att komma tillbaks till mig    Vilken mammagris!

Bubblan fungerade bättre, så, så fick det bli. Railis och Heimos Pompuu (Borgåkers VeeA´s Bouncy Ball) gick in först. Sen var det vår tur.


  


Vi hade fått domarändring från en holländsk domare till Zorica Saljevic från Sverige. Här kollar hon in Ice.


  


Maiju och Bubblan står och väntar.


  


Båda fick excellent och Ice stod före Bubblan med Cert och Cacib. Bubblan fick R-Cacib. Ice blev BIR. Det verkade verkligen som om hon tyckte det var jättekul att komma in i ringen igen, för hon gick verkligen kanon!

Här är hennes fina pokal!


  


I finalen var det som vanligt jättemånga hundar i grupp 1, så gissa jag blev förvånad när domaren (Per Svarstad) plockade ut 6 stycken till slutstriden, och vi var en av dom! Tyvärr blev vi inte placerade men kan väl säga att vi kom på en god 5:e eller 6:e plats i alla fall   


Här är vi i finalringen medan alla kommer in. 


  


Maiju hade åkt till Jandas uppfödare för en liten trimmning och vi skulle på egen hand ta oss från utställningen till hotellet! Det gick bara sådär. Maiju hade lämnat sin GPS i bilen så vi försökte ställa om den, men det gick ännu sämre eftersom den bara pratade finska  . Vi lärde oss i alla fall en del finska ord ha ha!


Till slut kom vi i alla fall tillbaks till hotellet.

På kvällen hann vi med en shoppingtur i ett shoppingcenter innan det var dags att gå ut och äta och gå och lägga sig!


  


På söndagen vaknade vi åter till en dag med strålande solsken.

Den som gjort mackorna i vår lilla frukostpåse denna morgon hade nog helt glömt att skölja salladen så det knastrade fint när man tuggade   så mackorna åkte i soporna och det blev bara yoghurt till frukost.

När vi kom till utställningsplatsen beslutade vi att vi nog skulle gå och köpa en macka trots allt!

Men... mackor sålde man inte, utan bara bullar!

Man behövde också vara lite av en akrobat för att ta sig till fiket!


  


Eller ha långa ben så man kunde gå på sandpapperet   

Lovi och jag köpte varsin, vad vi trodde, väldigt neutral bulle! Efter första tuggan konstaterade vi att den inte smakade någonting. Kanske är det nån fyllning i? Jo men visst var det det! Snacka om överraskning när en liten varmkorv dök upp i bullen   . Den smakade dock helt ok!


  



Vi var ute i god tid även denna dag så vi hann ta det lugnt innan vi skulle in. Tänk vad skönt det är att inte behöva stressa!

Vi tog lite bilder!

  

Här är lilla Janda som trimmad och fin plötsligt blev väldigt vuxen!

Raili, Pompuu, Maiju, Janda (syns knappt mot hennes svarta tröja :-)), Ice, jag och  Bubblan!

Jag hade verkligen inte mycket koll på utställningsreglerna i Estland, skäms på mig, men som tur var pratade vi (Maiju) med en kvinna som hade stenkoll! Då var det nämligen så att om man inte registrerat sitt championat på lördagen fick man inte ställa ut hunden i Championklass. Jag kunde inte registrera Ice championat eftersom jag inte hade något bevis på att hon är svenskt champion med mig. Det var inga problem att skicka detta till Estniska Kennelklubben i efterhand, men om jag ställde ut Ice på söndagen skulle hon gå i öppen klass och om hon då slog Bubblan skulle hon få certet och Bubblan bli utan!

Alltså ställde jag inte ut henne på söndagen, för tänk om hon vann över Bubblan?

Här är Bubblan innan vi gick in.

  

Bubblan i ringen.

 

Det blåste lite så vinklarna syntes bra och svansen försvann  

  

Det blev excellent, Cert och Cacib och slutligen ett BIM!

  

Å så den fina pokalen...

  

Pompuu fick ett BIM och ett BIR och Ice och Bubblan fick allt jag önskade så jag hoppas att alla var nöjda och glada! Grattis till oss!

Utan GPS-hjälp tog vi oss till färjan i god tid och senare i hytten hade vi två trötta tjejer mitt på golvet som sov så sött! 

  

 
 
Lise-Lotte

Lise-Lotte

24 augusti 2010 11:43

Vilka äventyr ni är ute på! :) Jättegrattis till er alla!

http://www.ponrocks.se

 
Ingen bild

Sally

24 augusti 2010 14:22

Åååååå vad vi är stolta över er!
Grattis igen!

Carola Lindekrans

24 augusti 2010 18:29

Tack :-)

 
Ingen bild

Jeanette

24 augusti 2010 15:43

Än en gång jättegrattis!
Jag beundrar verkligen din energi och tycker att du är jättemodig som ger dig iväg sådär. Bra att du har Lovi till hjälp! Skulle väl inte vara så kul att resa ensam. Heja er!!/Jeanette

Carola Lindekrans

24 augusti 2010 18:29

Tack Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola Lindekrans - 9 augusti 2016 18:54

Nu har godingarna blivit 5 veckor och båda tjejerna är "tingade" Dom gillar verkligen att vara ute och dom leker och sover och äter, och leker och sover och äter lite till! Tänderna har börjat komma så bitas är kul men aja baja! Vi kör bytesleken...

Av Carola Lindekrans - 3 augusti 2016 09:19

Nu är valparna ute på dagarna! Dom har fått en hage på gräsmattan som utökas lite vartefter de kan orientera sig och en stor bur som skydd mot solen och som också fungerar som "trygghetsbas". Dom sover ju fortfarande ganska mycket och det är skönt...

Av Carola Lindekrans - 14 juli 2016 20:05

Nu har valparna blivit 1.5 vecka och alla går upp i vikt fint! Mamma Axa släpper lite på passandet och lämnar lådan alltmer! Hon blir lycklig när hon får leka med brorsan Marwin som är av samma skrot och korn, dvs, gör vad som helst för att jaga ...

Av Carola Lindekrans - 6 juli 2016 21:54

Vägde valparna idag då de är 2 dagar gamla! Skönt att stämma av och se att diandet funkar. Alla har gått upp fint, mellan 53 och 81 gram. Det har varit ganska varmt idag och det märks lite på Axa som är lite flåsig! Hon sköter om valparna och ve...

Av Carola Lindekrans - 5 juli 2016 11:51

21.10 igår kom första valpen som var en hane! Han vägde 375 gram och har lång svans! Efter 30 minuter kom hane nummer 2 som var lite mindre och vägde 325 gram. Han har 3/4 svans 22.15 kom första tiken. En riktig bjässe på 441 gram. Man både kände o...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards