Alla inlägg under juli 2010

Av Carola Lindekrans - 26 juli 2010 07:39

Efter 4 veckor, eller kanske t.o.m ännu längre, så kom regnet. Inte helt fel för gräsmattan, eller hästhagen! Riktigt busväder på lördagskvällen och natten.

Lindas häst Bosse kom tillbaka till oss också efter 2 års utlåning. Han är rätt liten för att vara "stor" häst och nu såg det ut som om han krympt ytterligare en storlek.

  

Efter lite pyssel, som kloklippning, öronputs och tassklippning åkte Bubblan in i duschen så hon är ren och fin inför utställningarna i kommande helg.

Det var lite kvalmigt och fuktigt i luften så till hennes "förtvivlan" fönade jag henne också! Skippade benen så det blev ingen "nyborstad" bild denna gång heller   

På eftermiddan gjorde vi ett besök hos en "liten" Diesel, ja och hans husse och matte också! 4 månader och ganska söt va?

    

Av Carola Lindekrans - 24 juli 2010 10:11

Det hände igen! Nolla på platsliggningen   

Den här gången var det annorlunda, också igen! Nu har vi väl ändå snart gått igenom alla olika saker som kan hända på en platsliggning. Hon låg i princip hela liggningen utom någonstans i början, då hon fick för sig att om man reser på sig kan man stå och lukta på marken, för nånting luktade så gott där, precis framför henne. Verkar sedan komma på att "jag höll nog på med något", ser sig omkring, oj alla ligger visst här, så jag lägger mig igen! Sen låg hon där, som om inget hade hänt   Det börjar bli vanligt nu att säga: "Den där Bubblan"   

Hon är ju så rar, men kanske lite nonchalant ibland!

Resten gick hyfsat, och genererade ett tredjepris. Det är bara på´n igen!

Lite bilder.

  


Hoppet.



Inkallning. 



Linförighet. 


  


Tandvisning.


Desto bättre gick det för Monika och hennes Lisa! Ja, Anjin´Luriga Lisa heter hon i stamtavlan.

Jätteduktiga var dom och kammade in hela 180,5 poäng och en tjusig andraplacering! Inte nog med att hon tog ett 1:a pris, det var hennes tredje, så hon fick LPI också! Grattis till dom!


Hoppet

   


Linförighet


  

Inkallning!

Två fina rosetter och en kartong kex fick dom!

Av Carola Lindekrans - 23 juli 2010 14:51

Sista dagen på semestern för denna gång   

Vad kan vara bättre än att gulla med valpar även denna dag!

Åkte till Moni och dom valparna har nu hunnit bli 5 veckor!

Titta och njut!

            



Av Carola Lindekrans - 23 juli 2010 10:02

Låter långt! Ja det var det också, 100 mil T&R. Rätt lugnt när man sitter i baksätet och snackar hela vägen och inte behöver köra   

Jag åkte med Jeanette och hennes familj. Jeanette ska köpa tikvalpen hos Birgitta och nu var det dags att se henne på riktigt, så jag kollade om jag kunde hänga med!

Jeanette och jag har lite gemensamt, förutom att vi bott nära varann   hon är ju lycklig ägare till Märtas syster Tilda!


Som sagt resan var lång, men vi hade trevligt både på vägen och hos Birgitta. Jag kollade även in hästarna, eftersom det bor en fjording där, och det är ju en av mina favoriter!

Fokus låg dock på valparna, och då var det främst Pon-valparna, men vi kikade på Lagotto-valparna också!

Här följer lite bilder på sötnosarna!

Matdags

 

Söt liten pojke

 

Mamma Ally med pojkarna!

    

Jeanette med tikvalpen!


Av Carola Lindekrans - 21 juli 2010 22:57

Åkte till klubben idag för att vara med på träningstävling. Vi var bara fem stycken som skulle vara med, men två till som var med på platsliggning. För att det skulle bli bra för alla körde vi vid planket så att de som ville gömma sig kunde göra det. 

3 minuter och Bubblan låg hur snällt som helst   

Sen fick man välja 3 moment och jag valde linförighet, inkallning och hoppet

klass 1.

Inkallningen tog jag eftersom vi har haft lite problem i svängarna och att Bubblan tappar kontakten med mig. Det gick faktiskt ganska bra. Jag hade triggat henne lite innan och det märktes att hon var med på noterna och stundtals gick hon kanonfint! Sen att jag trodde att jag behövde vara triggad och göra allt så speedat var ingen fördel direkt, eftersom Bubblan fick svårt att hänga med i en "rally" helt om osv.

Inkallning och hoppet tog jag egentligen för avsluten. Det händer att sättandet blir lite snett. Först på inkallningen behövde jag inte oroa mig för att hon skulle sitta snett eftersom hon valde att stanna framför mig och lägga sig ?

Jag fick göra om och hon satte sig snett!

På hoppet hjälpte jag henne lite genom "fot"-kommando på väg in mot mig och hon gjorde ett urtjusigt avslut.

Kul hade vi!

Av Carola Lindekrans - 20 juli 2010 09:55

Det blev en härligt skön och avslappnad dag igår. Linda har besök av sin kompis Emma med collievalpen Mac. 

Tjejerna tog hundar och madrasser och gick ner till sjön. Yoshi och Märta är som tokiga i att bada, medan Cindy gärna håller sig på det torra   


  


Så här kan man också göra, tycker Yoshi!

  


Fast det är nog säkrare att stå på botten.


  

Mac vågade sig i också!


  

Framåt kvällskvisten tog vi hundarna och gav oss ut på en promenad. Vi beslöt att gå till Mellingeholm där ytorna för ridning och promenader är oändliga känns det som. Lovi red och vi andra gick. Efter ett tag lämnade hon oss för att rida en sväng på egen hand. 

Här traskar alla hundar på!

  

Vi tog lite paus vid vattnet och Bubblan vågade sig t.o.m.ut och simma   

  

Vissa håller sig fortfarande vid kanten, eller på säkert avstånd!

    

Tänker på Ice som står och trycker i vattenbrynet, medan Yoshi och Märta spanar för att ta dagens andra dopp!

  

Pim plaskar gärna lite också!

  

Mac tittar mest denna gång!

  

Bubblan verkar rätt nöjd!

  

På vägen hem får Emma en del uppmärksamhet av två "alltid lika hungriga" Pon och Cindy!

  

Promenaden blev lite längre än vi tänkt oss, men vi var nöjda och glada när vi kom hem igen!

Pim fick en välförtjänt dusch för att bli av med lite svett, vilket hon firade med att rulla sig i den icke gräsbeklädda delen i hagen och på så sätt byta färg   

  

Av Carola Lindekrans - 18 juli 2010 23:47

Det har verkligen varit sparsamt med träning när det varit så varmt, så imorse när termometern "bara" visade på 21,5 grader och himlen var full av moln var det perfekt! Åkte till klubben och träffade Monika och Lisa. Vi gick en rejäl promenad och det var lagom varmt och så blåste det lite också. Tillbaka på klubben gick vi ner på plan och tränade. Det märktes på tjejerna att dom var sugna på att jobba och jag lät Bubblan vänta lite och ligga och titta på Ice och Lisa när dom fick köra! Jag har märkt att Bubblan jobbar så mycket bättre när hon är lite triggad! Det har varit en liten resa dit vi är idag när det gäller just det, eftersom hon har haft svårt att sansa sig när hon varit speedad. Nu har hon börjat lära sig att det faktiskt fungerar bra att "gå på tå" utan att kliva över gränsen och hoppa och skutta. Träningen blir så mycket roligare och det tror jag hon också tycker.

Här ligger hon och väntar på sin tur.  

Ice kan också vara speedad men hon kommer ner i varv ganska fort. Vi håller på att träna lite platsliggning, eftersom det har vi inte övat alls. Jag har inte gått så långt bort än och inte jättelänge heller men hon är duktig som det är.


  

Lite gulligull!

  

Med Bubblan körde jag mest linförighet, mycket långa raksträckor för att öva henne att behålla intresset. Hon var jätteduktig. Gjorde några schyssta helt om också  

Efteråt tyckte hon att hon kunde ta sig en belöning!

    

Men det var inte så lätt som hon trodde!

Lisa visade hur hon skulle göra!

  

På eftermiddan kom solen men jag fortsatte att låta flitens lampa lysa   

Först kammade jag Yoshi och badade honom. Han har nog inte blivit kammad sedan han klipptes, och det hade blivit lite småtovigt! Sen kammade jag Cindy å det gick jättefort, för henne hade jag kammat häromdan, men hon hade fått lite konstiga frön i pälsen!

Sedan var vi ute i hagen (den som var kvar att rensa i) och tog bort kardborrar!

Sist men inte minst så kammade jag Bubblan. Ska se om jag kan ta lite bilder på de nykammade imorrn.

Avslutningsvis för kvällen gick jag en sista rastningssväng och tog vägen förbi hästhagen för att kolla att hästarna hade det bra.

Vet inte riktigt hur hon lyckades, den där Bubblan, men på nåt vis lyckades hon ramma någon gammal kardborreväxt, för senaste kvarten har jag plockat kardborrar ur hennes päls  

Jag tror dock att det gick lättare att lirka loss dom eftersom hon var kammad och fin!

Fortfarande en veckas semester kvar, så imorrn ska man kanske slappa lite!


Av Carola Lindekrans - 13 juli 2010 23:03

Idag har vi varit på promenad med en liten "arg" dvärgschnauzer. Ja, hon var ju inte arg på oss förstås, men enligt säkra källor är hon en liten argbigga och väldigt bestämd av sig. Kan kanske vara typiskt för Schnauzer?   

Hon är väldigt söt.

  


Så här fint kan hon gå med matte Sandra.


  


Lite vila i skuggan var helt ok!

Bubblan, Ice och Lisa (lite större Schnauzer)


  


Å så den där Bubblan   som ska stå PÅ bänken!


  


Monika säger att hon tycker Bubblan påminner om Emil i Lönneberga? Förstår inte alls vad hon menar   


Här har hon i alla fall tagit grepp om en intressant kartong!


  


Sen fick Ice ta över! Det är bra att samarbeta  


  

Ovido - Quiz & Flashcards