Alla inlägg under januari 2011

Av Carola Lindekrans - 31 januari 2011 09:37

Söndagens terror mot Bosse fortsatte och stackarn vågade inte äta eller röra sig.  Fandango hade verkligen gått från allra lägst i rang, där han i princip bad om ursäkt att han fanns till, till att tycka att han ägde hela hagen + de 3 ston som var där. Möjligen hade tiden kunnat visa att han skulle lugna ner sig, men skaderisken var för stor så vi var tvungna att ta ett beslut. Linda rännde iväg till Granngården i Arninge (Norrtälje har stängt på söndagar) och köpte mer stängseltråd och små "pluttar" att sätta tråden i. Den stora skogshagen är nu två mindre med Fandango och Lilja i den ena delen och Ini, Pim och Bosse i den andra. När vi först satte upp tråden sprang Fandango igenom den som om den inte fanns  och när Bosse kommit in i hagen bredvid försökte han en gång till. Med lite förtydligande plastband och el i tråden insåg han till slut att han fick nöja sig med en tjej bara!

Vi vet ju inte för hur länge sedan han blev kastrerad, men lite hingstfasoner fick vi i alla fall se.

Hundarna då? Jag hade ingen träningskänsla, men så kan det väl vara ibland. Jag tog i alla fall en lång skön promenad med Monika och Lisa i solskenet. Ice har börjat löpa   och dessutom blev det bad för henne igår, så nu är hon riktigt vit och fin.

Av Carola Lindekrans - 29 januari 2011 17:12

Imorse när vi släppte ut hästarna hade Lilja kommit så vi tog det lugnt genom att bara släppa ut Bosse och Fandango med henne. Fandango föll pladask, snacka om kärlek vid första ögonkastet. Vilken gentleman! Skyddade henne med näbbar och klor.

Där hon var, där var han och nåde Bosse om han kom nära   

Efter att vi fixat den nya tråden så släppte vi in Pim och Ini. Pim har ju lite svårt med nya hästar i flocken, men när hon skulle jaga Lilja fick hon en reprimand av Fandango! Inte lika argsint som utfallen mot Bosse, men så är hon ju tjej också och killar får inte slå tjejer......eller hur är det nu?

Lilja har sin beskyddare och dom andra bryr sig inte..utom Bosse, som är lite störd, eftersom han tycker att han är störst, bäst och vackrast! Nåja, välkommen ner på jorden lilla Bo  


  


Lilla söta Lilja!


  


Rör inte min kompis!


  


  

Vadå? Jag är inte efterhängsen   


Jag står väl här och hänger, tycks Bosse säga!


  


På eftermiddan har jag varit på promenad med tjejerna, det var skönt fast blåsigt!

Av Carola Lindekrans - 27 januari 2011 20:14

Hu! Kom precis in från en liten promenad och det var verkligen inte särskilt skönt. Blåste lite och var kallt. Använde min tjusiga pannlampa som jag köpte åt mig själv i julklapp.

Ice har varit lite knepig i magen ett par dar, men är nu helt ok. Här har nämligen det fjäskats med hemkokt vätskeersättning, kokt ris och fisk   Lite extra gull har det blivit och nu tror jag bestämt att de sista överviktshekton Ice hade försvann. Från början var det verkligen kilon och jag fattar inte riktigt hur hon kunde gå upp så jättemycket, men som sagt, nu är hon rätt lagom!

Ser fram mot helgen! Vädret ska bli kanon och det blir nog lite träning. Och så får vi en ny liten hyregäst i stallet efter Gulle, som flyttade strax för jul. Lilla Lilja som stod här ett tag medan vi väntade på Fandango. Då hon gästade senast gick hon i en hage som vi inte använder just nu, och som stängslades med extra tråd, så nu måste jag sätta en extra tråd i vintehagen så hon inte rymmer. Hon är bara en tvärhand hög  (shettis)  .

Av Carola Lindekrans - 25 januari 2011 12:45

Jag upptäckte när jag gick ner till stallet imorse att det snöat ett par centimeter och att det fortfarande snöade och blåste!

Inte så kul, men efter en stund slutade det i alla fall snöa. Även om snön sjunkit undan rätt bra är det massor kvar!

I söndags var promenadvädret ännu bättre än på lördagen så Lovi och jag tog oss en tripp ner till Norrtälje för en promenad längs hamnen och ut på Borgmästarholmen (tror jag den heter). Kameran var med  


Yoshi och Märta "på väg till jobbet" när vi var på väg till bilen. 


  


Om Yoshi bara hade haft frambenet lite mer bakom Märtas hade man kunnat tro att dom var siamesiska tvillingar! Ganska söta, mor och son 



Cindy


 


Bubblan



    


Tjejer långt bort!


På vägen tillbaks till bilen fick Cindy sitta "staty" på en stolpe!


  


Så kan det vara när man är liten   


  


Cindy och Lovi

Av Carola Lindekrans - 23 januari 2011 11:46

Igår var det riktigt härligt att promenera. Igår hade jag dessutom ett speciellt mål på promenaden   . Roslagens BK hade lydnadstävling i ett ridhus en bit bort (hm en bra bit) så jag tog bilen till Monika och sedan promenerade vi därifrån. Det tog 30 minuter. Bubblan fick stanna hemma eftersom hon är i höglöp och jag inte tycker att hon behöver störa alla hanhundar med sin "goda" doft. Cindy och Ice fick följa med. Det känns ju alltid väldigt lugnt på tävling när man inte själv ska vara med, men det är också väldigt roligt och nyttigt att sitta på läktaren. Vi tittade på klass I och klass II. Varför ser det alltid så lätt ut när andra gör? Jag har förvisso bestämt mig för att inte vara ett dugg nervös när jag debuterar i klass II till våren! Kan man bestämma det? Jag hoppas   . På vägen tillbaks passade jag på att ta några bilder eftersom jag faktiskt hade "släpat" med mig kameran.


  


Man blir inte så ren i ridhus direkt   


Det blev lite fler bilder på Cindy denna gång!


  






  


  

Av Carola Lindekrans - 20 januari 2011 08:39

Kommer upp i tö, brukar man ju säga. Det har delvis hänt hos oss nere vid stallet. Bakom stalldörren ser det helt gräsligt ut nu har jag märkt   

Plast från både silagebalar och spånbalar ihop med lite trasiga hinkar odylikt, huller om buller i en enda röra. Förmodligen har soptunnan avsedd för plasten varit full och det har lagts bredvid "så länge"! Sedan har det snöat lite, lite har lagts bredvid, det har snöat lite, osv. Man ser det där silagebalarna stått också. Man dräller lite när man tar, å så snöar det, å sen rullar det på. Till helgen får man kanske städa lite, när man vistas hemma i dagsljus! Även om vi går mot ljusare tider så åker jag hemifrån när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt, än så länge!

Igår gjorde jag ett kort träningspass med tjejerna. Jag fortsatte träna Ice att gå runt mig bakom ryggen. Bestämde att det var smart att först lära henne det utan koppel. När hon kan det kan jag koncentrera mig på hanteringen av kopplet bakom ryggen  . Jag tränade lite på att gå runt henne också, när hon sitter. Det går lättare när hon ligger, och utan koppel, men när hon sitter, med koppel, följer hon gärna med. Jag tränar ju för nybörjarklass i rallylydnad och då ska man ha koppel.

Med Bubblan tragglade jag lite fritt följ. Man kan tänka sig att det skulle kunna bli tråkigt, men här märker jag att "träning ger färdighet" och att Bubblan tycker att det är roligt, än så länge. Gjorde lite inkallningar också, både med och utan ställande. Fler utan, eftersom hon förväntar sig ett ställande efter man gjort en, och tappar tempo.

Av Carola Lindekrans - 16 januari 2011 11:29

Nu är inte den här dan slut ännu, så mycket kan man hinna med än   

Ja, dagarna rusade iväg mot slutet. Igår träffade jag Monika och Lisa för först en promenad och sen lite träning.

Med Ice hade jag lite target-träning, eller snarare repetion, eftersom vi jobbat med det i agilityn tidigare.

Sen testade vi att lägga ihop flera moment i rallylydnad. När hon var klar fick hon inta "viloposition" i bilen.


    


Med Bubblan körde jag i huvudsak rutan och lite inkallning med ställande. Jag har varit lite strulig med att bestämma hur jag ska lära in just momentet ställande under inkallning. Jag måste nog snart bestämma mig och vara konsekvent så stackars Bubblan förstår vad jag vill!


Här ser vi i alla fall Bubblan i rutan   


     


På nåt lattjo sätt ställer hon sig alltid "fint" när vi gör ställande. Hon har det lite naturligt i sig. Det har förstås varit en stor hjälp vid utställning, eftersom man inte behöver korrigera själv.

Eftersom jag älskar min nya kamera och testar mig fram med nya bilder hela tiden presenterar jag några nya bilder här.




Dessa ögon kan man inte motstå   


  



Ingen jättebra bild tekniskt kanske, men ganska rolig. Hur stora öron har Ice egentligen?


 



Bubblan


 



Ice





Ice


    


Och också Ice


Av Carola Lindekrans - 12 januari 2011 21:03

Då har jag äntligen kommit igång med träningsboken och träningen. Jag har tränat lite både måndag och tisdag. Linda och jag drog in till Norrtälje i förrgår i "stormen" och promenerade lite. Vi letade upp en upplyst parkeringsplats (tom på kvällstid) där vi körde lite av varje. Eftersom jag tänkte Ice skulle lära sig rallylydnad mjukade vi upp med lite linförighet. Hon är helt tossig och hoppar och skuttar i början, utan nån som helst kontroll. Hon lugnar ner sig efter ett tag och klarar av en ganska sansad linförighet. Sen övade vi "gå runt". Hon ska alltså gå runt mig från höger sida, bakom mig och komma på vänster sida i "fotposition". Det allra svåraste med detta moment är att själv hantera kopplet som ska byta hand nånstans "där bakom"  

Bubblan fick göra en platsliggning (med Yoshi) som inte var något problem och träna på att trampa på sin "target". Nu kan jag slänga iväg den ganska långt bort, men eftersom det blåste friskt fick vi nästan jaga den   Lite fritt följ blev det också.

Igår höll vi oss här hemma, eller rättare sagt vid kyrkan som ligger alldeles intill oss. Parkeringen utanför prästgårn passar utmärkt att träna på. Vi gjorde en platsliggning där jag gick iväg och gömde mig. Vem som blev mest störd av Yoshi och Bubblan vet jag inte, men båda reste på sig hm. När jag frågade Linda vem som rest sig först sa hon: Jag vet inte, jag tittade bara på Yoshi! Ingen vidvinkelsyn där inte   

Gjorde om och det gick bra. Gjorde lite fritt följ och fjärrdirigering. Ice och jag fortsatte med linförighet och "gå runt"

Idag har vi inte tränat, utan jag har kammat 4 Pon-ben. Det var det sista som var kvar, så nu har vi 2st nykammade Pon-flickor och en nykammad Havanais-flicka här hemma.

Alla redo för badbaljan om man så önskar  åh..ingen av dom önskar sig det förstås!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards