Alla inlägg under maj 2010

Av Carola Lindekrans - 9 maj 2010 16:15

Igår hade vi vårstädardag i stallet och tjejerna samlades vid 9-tiden för att bl.a. städa upp allt gammalt hösilage från balarna och fixa staketet. Eftersom vintern har varit så snörik har vi inte hunnit ta bort silaget vartefter balarna har tagit slut det, så det var några lager. Helt sjukt så var det is kvar på ett ställe? Höet måste ha "isolerat" så att isen blivit kvar! Hästarna väntade tålmodigt som om dom visste att det skulle bli ett hagbyte inom kort!

 

Här ser vi rara Nellie i den (förvisso något upptorkade) leriga skogshagen.


Det krattades och skrattades, fixades med staketen, och skräp samlades ihop! 

  

Emma som är här och hälsar på hos Linda, hade med sig lilla Mac, en rar collievalp som fick "hjälpa till" på stallbacken! 

Hästarna blev glada av att få byta hage   

  

Det hela avslutades med med korvgrillning och "stackars" Yoshi fick inte vara med   


På eftermiddan fick dock Yoshi vara med! Tjejerna (dom med hund i alla fall) åkte ner till klubben och tränade lite agility!

Märta och Yoshi väntade med spänning då hindrena byggdes!

 

Dom är riktigt korthåriga just nu kan man säga.


Märta "still going strong" på banan   

 


Yoshi "in action"

    


  

 


Vad kan dom fundera på här tro?


Det är svårt att tro att dessa två är 10 (Märta) och snart 8 (Yoshi) år gamla   

Av Carola Lindekrans - 9 maj 2010 12:06

Det händer inte så mycket i lådan just nu mer än att det äts med jämna mellanrum och kravlas omkring en del. Det är mycket energi på de små och ett himla liv när mamma ska tvätta dom. Ice har börjat lämna lådan frivilligt och tycker att det är ok att strosa runt en stund, eller ligga en stund på sängen!

Jag tillbringar ganska mycket tid i sovrummet där valplådan står och Ice gillar inte att jag lämnar rummet. En stund funkar det men efter ett tag blir hon orolig. Även om Lasse sitter här med henne struttar hon runt och piper. När valparna piper i lådan går hon dit, blänger på dom och vankar runt lite till. Undrar om det är för att hon saknar mig ha ha eller om hon bara är otroligt bortskämd!!    


En annan som nog saknar sin matte lite är Bubblan. Eller är hon kanske lite nyfiken på vad som händer i sovrummet? Ja vem vet?

       

Förmodligen tycker hon att hon är på FEL sida om grinden i alla fall!

Av Carola Lindekrans - 7 maj 2010 17:18

Nu har valparna blivit 3 dygn gamla och det känns lite stabilare eftersom dom faktiskt går upp i vikt hela tiden. Det är inte många gram men de ökar sakta men säkert. Tikvalpen (måste snart ge henne ett namn) väger nu 202 gram och hanvalpen (bör också få ett namn snarast) 170 gram. Jag vill tacka alla som hör av sig och önskar oss lycka till, det värmer!

Det verkar dock som om dom narras med mig eftersom dom sover jättemycket på dagarna och piper och ska äta hela tiden på natten? Eller som vilka småbarn som helst   

På morgonen känns det som om man inte sovit något alls. Uppenbarligen har jag det eftersom jag inte behöver sova något på dan. Fast man e bra sugen ibland.  


Skönt att kunna vila i mammas långa päls!


  

Idag har vi haft besök av barnmorskan Moni som hjälpte dessa småttingar till världen, eller ja, Ice gjorde grovjobbet förstås, och för mig var det ett ovärderligt stöd.Jag vet inte vad jag gjort annars!

 

En liten check på mamma och barn  

Nedan ligger Ice är avspänd och vilar huvet på valplådans kant.

 

   

Av Carola Lindekrans - 6 maj 2010 11:04

I tisdags föddes Ice valpar och det är inte alltid saker blir som man tänkt sig!

Allt tyder på att de är för tidigt födda. Den första valpen som kom, en tik, vägde endast 154 gram. De nästkommande fyra klarade inte förlossningen och kom ut döda. Den sjätte och sista valpen, en hane kunde med lite massage börja andas själv. Han vägde endast 136 gram. 

Båda dessa två har nu ökat runt "hela" 25 gram vardera och kravlar och piper och verkar må bra! Båda har lärt sig att ta "tutten" själva och det är bra, för dom verkar bli lite förbannade när man sätter fram dom och stretar emot såklart  


Ice fick rejält hög feber igår och jag var rädd att det kunde vara något kvar, men efter ett snabbt besök på Albano och en röntgen visade det sig att det var tomt.

Hon har lägre feber idag och pysslar med valparna och är lugn!

Jag håller nu tummarna att dessa två ska överleva och bli stora och starka!

Bilden är tagen bara några timmar efter födseln och tiken är den ljusa till vänster.

  

Av Carola Lindekrans - 3 maj 2010 08:06

Jag undrar om vi verkligen kommer att behöva vänta så jättelänge på valparna? Igår kväll nobbade Ice sista måltiden för dagen och nu på morgonen var hon helt ointresserad av maten. Hon har varit pipig hela morgonen och vill gå ut hela tiden. Ute försöker hon krypa in under buskar och snår och är hon på tomten vill hon in under altan eller farstukvist.

Sedan i lördags har hon inte fått gå lös på tomten alls eftersom hon bestämt sig för att valparna ska födas ute. Under farstukvisten är favoritstället. Tempen är normal än så länge så vi får se hur det blir under dagen. Tur man tog "mammaledigt" redan nu   . Jag som tänkte bjuda henne på smarrig tårta på 3-årsdagen, men det får kanske vänta!


Här är några bilder på Ice från igår. Hon sitter längtansfullt vid grinden och vill ut!

      

  

Det har varit mycket tunga utanför munnen på senaste tiden :-)

Av Carola Lindekrans - 2 maj 2010 10:29

Äntligen har jag gjort det! Igår debuterade jag och Bubblan i lydnadsklass 1! Som vi har väntat.... på att få ändan ur vagnen. Jag har aldrig tävlat i lydnad överhuvudtaget och nu förstår jag inte varför. Jag trodde att jag skulle vara jättenervös, men hade bara lite fjärilar i magen innan vi startade med platsliggningen. Vi har haft lite problem med platsliggningen tidigare och det är egentligen därför jag har skjutit på första starten. Bubblan har inte velat ligga kvar i hela 2 minuter utan har tyckt att max 1,5 min varit ok.

Senaste tiden har vi gjort varierande träning på detta, och nu verkar det som om hon har förstått vad det går ut på och kan ligga alla möjliga tider, både mer eller mindre än 2 minuter.

Tillbaka till gårdagen då. Först en bild på genomgången som domaren och tävlingsledaren gjorde. Platsen var Jägerhyddan (utanför Rimbo), där Norrtälje Lokala Kennelklubb håller till.

    

Efter det var det dags att starta. Eftersom det bara var 8 deltagare beslutades det att alla skulle göra platsliggningen samtidigt.

Jag hade lottats till startnummer 1 så jag fick lägga Bubblan på kanten.

    

    

Jag trodde att två minuter på tävling skulle kännas hur långt som helst, men det var inte heller så farligt. Ok, jag blev lite nervös då hunden bredvid Bubblan reste sig och knallade iväg. Men som sagt, hon verkade ha förstått (i alla fall denna gång   ) att hon skulle ligga kvar!

Tyvärr satte hon sig upp innan kommandot kom så jag fick en åtta. Jag är ändå supernöjd, eftersom detta lilla avsteg borde vara lätt att träna bort?? Hoppas jag! Faktum är att hon sedan gjorde detta på alla moment! Läggande och ställande också. Hon var snabb att sätta sig så fort jag stod vid sidan. På inkallningen fick hon för sig att det var bra att ligga istället för att sitta? Linförigheten gick bra men vi måste slipa lite på positionen. Här ser vi en halt efter helt om! Ja, något snett va?

  

Som sagt är jag ändå supernöjd! Bubblan tyckte också att det var roligt och såklart känns det lite snöpligt att missa med 4,5 poäng på ett förstapris, men nu nöjer vi oss med vårt andrapris och tränar vidare! Nedan följer lite fler bilder som "fotografen" Moni tog på oss! Hon tillhörde hejarklacken precis som Monika (min superduper kursledare!), "coachen" !   


 

Apportdags  

På väg bort från ställande 

  

På väg tillbaks

Nån sned "fot" vid sidan :-)  

På väg bort vid läggande

    

På väg att sätta sig efter läggandet.

 

Något rakare placering.   


  

Riktigt rak   


Ja, poängen räckte dock till en 3:e placering och vi fick en tjusig pokal!

Här på bild med ettan, och tvåan också, samt domaren och tävlingsledaren!

  

Bubblan provade att äta godis ur "bucklan" ! Det gick alldeles utmärkt!

  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards