Senaste inläggen

Av Carola Lindekrans - 13 juli 2013 10:50

Ja, det hoppas vi nu efter att parningsplanerna gjordes om i all hast och Sonic har träffat Faye i dagarna två   

Två lyckade parningar har vi fått till.


     


Turturduvorna!


Igår hade vi full rulle på tomten även efter parningen.Ha ha ta mig om ni kan säger Giggs!Sonic och Sheba tar sats!

   


Luring!Här stannade jag och ni sprang vidare   


 


Söta MärtaMärta vilarSonicGiggs och "storbror" SonicTittut säger Sheba, som tycker min rabatt i skuggan är bra       

ANNONS
Av Carola Lindekrans - 10 juli 2013 08:45

Vi har gått kurs i viltspår nu på våren och sedan tränat vidare för öppenklass. Vi har gjort anlagsprov med godkänt resultat och nu var det dags att gå öppenklass-spår för att försöka kamma hem 1:a priser för att så småningom kunna ta viltspårschampionatet.

Kan ju låta enkelt eftersom det är hunden som jobbar mest  

Väderförhållandena har varit lite tuffa för hundarna dessa två dagar då viltspårning i över 25 greder gör det lite svårare. I måndags blåste det kraftigt också.


I måndags när Ice skulle gå sitt spår var hon ganska ofokuserad kan man säga   Spatserade i skogen, dock följande sitt spår, som om hon var ute och letade svamp. Vek av lite, tog tid på sig och rullade sig lite och ja lallade runt kan man säga. Till slut kom hon till spårslutet och hittade utan problem klöven. Hm detta tog 34 minuter! Man måste gå under 30 minuter för att få ett 1:a pris. Lite snopet eftersom hon varit stabil på alla träningar vi haft.

Det blev ett 2:a pris.


   


I tisdags var hon tillbaka som sitt "gamla" Ice och tog spåret direkt och tuffade på genom hela på 18 minuter. Domaren skojade och frågade om jag bytt hund till denna dag    Det blev ett 1:a pris med HP.


 


Sonic var mera jämn. Gick ett kanonspår på måndagen och fick ett 1:a pris med HP och på tisdagen likadant, dock utan HP. Duktig pojke   Nu har han bara ett 1:a pris kvar till championatet!Våra kurskompisar Kerstin med sin "tibbe" och Ramona med sin Cairnterrier  Zacke tog 1:a pris båda dagarna, Grattis till dom. Om dom väntar in mig och Ice kan vi åka iväg för det tredje 1:a priset tillsammans. Man måste nämligen ha resultat från minst två domare (som i utställning) för att få championatet.


Under tiden Ice och jag har "kursat" så har Giggs fått träna på sidan om. Igår kväll la Lena, vår kursledare ett spår till honom i "anlagsklass" så jag kunde stämma av om han är redo för anlagsprovet. Det var inga markeringar och hon höll sig lite på avstånd. "Lita på din hund" sa hon    och det gjorde jag. Han gick hela spåret noga och säkert. 

Nu kan vi boka anlagsprov även för honom, min "lilla pojke".
ANNONS
Av Carola Lindekrans - 4 juli 2013 21:44

Mycket spårning har det blivit den senaste tiden. Efter att vi gjort anlagsprovet förra veckan fortsatte jag och Linda att   träna "öppenklass"-spår med vår kursledare Lena och andra "kursare". Både tisdag och onsdag spårade vi.

Vi tog lite spårledigt över helgen och for till Borås och Alingsås för rasträff.

En helg som helt gick i regnets tecken.

Vi startade hemifrån vid 09-tiden, och då var det solsken och 21 grader. Ju längre ner i Sverige vi kom,                       ju sämre blev vädret   

Vi som var vi, ja det var 11 personer och 10 hundar fördelade i 4 bilar! Vilket gäng   

Vi började att åka till Borås och utställningsplatsen direkt på eftermiddan för att få upp utställningstälten. Efter det begav vi oss till Alingsås. På Lygnareds Camping hade vi hyrt stugor. På väg dit började det regna......

Vi beslutade oss för att ta en tripp in till Alingsås för att äta. Det slutade regna lagom tills vi kom till campingen, vilket var bra, för då kunde vi gå runt och hälsa på allt annat PON-folk som kommit!  

Lördan bjöd på mycket regn men det var nog ett litet uppehåll då hanarna var inne på SKK-utställningen på Ryda sportfält i Borås. Linda ställde Sonic och han blev bästa hane.

Jag ställde Faye och när vi skulle in i konkurrensen, öppnade sig himlen, fy så trist. Fina Lovlipon-flickorna Sally och Sheba var också med.

Faye toge hem bästa tik och knep certet framför söta Sally. Sheba kom på en 4:e plats. Alla med excellent och CK.

I BIR och BIM vann Sonic.


 

Ett litet uppehåll i vädret under BIR o BIM, men resten av dagen regnade det.

Nästa regn-uppehåll kom vid 18-tiden då vi alla skulle grilla gemensamt på campingen   

Ett 40-tal personer och ca 20-25 hundar. Där hade vi tur, för när vi sedan gick ner till strande på campingen för gemensamma lekar så satte det igång igen   


 

Våra fina lekledare, Kattis och Denice. Vi hann i alla fall med vårt viktiga Pon-race som tur var!


Så kom söndagen då med rasspecial. Lite regn medans hanarna gick men sen var det uppehåll och solen tittade t.o.m fram.

Hur gick det för "de våra" då?

Om vi börjar med valpklass 6-9 månader där lilla nyförvärvet Hardy gick. Han som jag delar med Ambergini´s kennel och som bor hos Annika och Fawor. Han fick HP och blev BIR-valp i sin klass.


   

I turistklassen, den för klippta eller som av annan orsak inte kan ställas ut på vanliga utställningar gick Yoshi och Märta.


 


Märta som nyligen fyllde 13 år vann turistklassen och ............Yoshi snart 11 år kom tvåa. Dom e ju för härliga dessa två "gamlingar"Sonic blev 4:e bästa hane med CKFavvo excellent och CKSally (som inte är min, men som är född här) blev bästa unghundstik, excellent och CK och fick R-certet


 


Faye blev andra bästa unghundstik med excellent och CKSheba blev 4:e bästa unghundstik med excellent


     


Ice blev 3:e bästa tik med CK.


Lilla Giggs då? Ja han fick också gå i ringen... med Sandra i Barn med Hund   


 


Tillbaks till spårningen.

Denna vecka har vi kört spårning på tisdagen och idag. Imorgon ska vi gå ett dygnsspår som vi la idag innan vi gick hem.

Ice spårade jättefint idag och var som vanligt framåt och fokuserad!Mina "spårkompisar" Ramona och Sylvia och kursledaren LenaIce gör sig redo i blåbärsskogen!
"På spåret"Över stock och sten!


Hade med mig ett märgben som belöning idag, men klöven var mycket, mycket intressantare   
Ice tror att hon ska få den!


   

Om jag lägger mig här kanske jag får den trots allt!

Av Carola Lindekrans - 27 juni 2013 21:53

Idag har vi varit på Djurakuten och gjort ögonlysning på Faye och Sonic! Bägge var utan anmärkning! Så skönt! Nu är alla tester klara och bägge har passerat med MVG   


 


Fina Sonic

HD A

TgAA neg.

Ögon ua

Genomfört BPH Skottfast


 

Fina Faye

HD B (B, A)

TgAA neg.

Ögon ua

Genomfört BPH skottfast


Ibland känna allt så bra   

Av Carola Lindekrans - 24 juni 2013 18:59

Lena, Linda och jag var på anlagsprovet i viltspår idag och vi fick godkänt, så nu kan Ice, Sonic och Sheba tävla i öppenklass   


Det ska bli roligt!


 


Förväntansfull Ice i bilen    

Av Carola Lindekrans - 9 juni 2013 22:39

I fredags gjorde vi BPH på Sonic, Giggs och Sheba. Alla tre fick resultat precis som vi trodde. Sonic var lite mer skeptisk mot främlingar, precis som Faye var på sitt BPH och så var han ganska "mammig". När Linda visade att saker och ting var ok, så tyckte han också att det var ok. Sheba skällde när hon tyckte det var jobbigt, men gick också att övertyga tämligen fort. Hon var social, men lite ointresserad av testledaren. Giggs verkade vara den som tog detta på minst allvar   Han lekte med testledaren och var allmänt glad, även om jag aldrig hört honom morra som han gjorde när "gubben med hatten" kom. 

Ingen visade aggresivitet, men det trodde vi inte heller att nån skulle göra, men beskrivaren frågade vad vi hade för golv hemma   då ingen av hundarna brydde sig om det konstiga underlaget, när det skulle spatseras på!


Jag är mycket nöjd med allas insatser! Lite bilder!


 


Sonic hälsar på testledaren. 


 


Leklust, med Linda!


 


Här står han och tittar på testledaren men vill inte leka med henne!
Godis slinker ju alltid ner!


 


"Farliga" halvgubben!


 


"Farliga" helgubben


 


Promenad på konstigt underlag.Giggs leker med testledaren


 


"Halvgubben"


   


Men den var ju inte så farlig!


 


KOnstigt underlag.Sheba hälsar på testledaren.


 


Det gick bra att springa och leka trots en skadad trampdyna och bandage tyckte Sheba.Godis!

 


Ha ha skäll ska ni ha!

  


Var det nån som sköt?


Skalan på skotten i protokollet är 1-4 med 4 som helt trygg. Sonic och Sheba fick varsin 4 medan Giggs fick en 3:a. När vi stod vid stolpen och väntade på klarteckan att gå vidare, hoppade han på mig, vilket tolkades som att han var något otrygg, men när han gick därifrån och även under första skottet gick han men svansen högt och ändrade den inte när det small, så jag undrar jag.........


Av Carola Lindekrans - 2 juni 2013 21:13

Ibland kan det vara värt att stiga upp i ottan för att åka på utställning. 

Steg upp halv 5 och halv 6 kom Lena och Sheba och färden mot Norrköping startade. Vi skulle gå in som hund nummer två i ringen, som startade kl.09

En championhane först och sen vi. Sheba skötte sig bra och Lena hade tränat flitigt så Sheba stod still framför

domaren   


Ett BIM och ett cert blev det. Alltid skönt att ha de där två certen innan man fyller 2 år, så har man "bara" ett kvar efter två-årsdagen. Bara och bara......


 


Fina Sheba med sina rosetter!


Äntligen, skulle nog hästarna sagt om dom kunde prata    Gräs dygnet runt vilken lyx! Och vilken lyx för mig, som inte behöver släppa in och ta ut på ett par månader!


 


Glada hästar!

Av Carola Lindekrans - 26 maj 2013 18:48

Igår och idag har Ice och jag varit på rallylydnadstävling. Behövde ett kvalificerande resultat till för att få titeln RLD A och bli uppflyttat till mästarklass.

Lite nervigt, men med en hårsmån lyckades jag få ihop 70 poäng. Mest förarfel faktiskt och så den där knasiga backande på sidan. Har övat jättemycket och på träning funkar det ungerfär 2ggr av 3. På den här banan passade vi på att använda gång 3, alltså -10 poäng. Sen var det lite andra småfel. Ja ja godkända blev vi och det var ju skönt. Kom på en sjunde plats. Fick en plakett   Roligt att dom delade ut det till alla godkända.


Så idag då. Hade inte behövt gå upp 05.00 för andra dan i rad denna helg, nu när jag var klar för mästarklass, men hade ju redan anmält och kan man få bättre träning? Så jag pallrade mig dit. 

Det var en ganska rörig bana med flera "spring"-tillfällen kombinerat med sakta på alla möjliga sidor och så backa på högersidan   

Ice har fixat en egen teknik på just det momentet. Hon svänger om så hon står med huvudet åt mitt håll och så tittar hon på mig när jag backar 3 steg, hm, å så följer hon med, gående alldeles framlänges. Det där måste ju sitta innan vi startar i mästarklass känner jag.

Men idag hade vi ändå mycket bättre flyt. Fick -10 på backningen och -5 på ett par smågrejer. Kändes bra när jag gick av banan och mot honnören. Kanske för att jag var så avslappnad och ändå nöjd som jag tappade fokus på Ice i honnören så hon la sig under sitt sittande! -10 förstås, men efter jag satt upp henne höll jag koll och hon fixade resten. Så vi slutade på 75 poäng idag, men jag är jättenöjd. En sjunde plats idag me.


 


Två godispåsar och två fina plaketter   


För nån vecka sen åkte vi och TgAA-testade Faye och Sonic och nu har jag fått resultatet. Båda är TgAA-negativa med värden inom referensområdet.


Nu har vi bara ögonlysningen kvar och den tiden är bokat för bägge två. 

Faye har gjort sitt BPH, som också är kul att ha klart innan man ska para och Sonic ska göra sitt den 7 juni. Då ska även Sheba och Giggs gå BPH.


Nu låter det förstås som om jag tänkte para Faye med Sonic, och det har jag också tänkt, men inte denna gång. När Faye löper nästa gång tänker jag para henne med en annan stilig herre, nämligen Fawor.

Troligtvis löper hon i slutet av juli och förhoppningsvis får jag lite valpar till hösten!


Jag tror det blir bra!Faye
Fawor


Det är ändå skönt att ha Sonic klar med alla tester. 
Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lovlipon med Blogkeen
Följ lovlipon med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se