Senaste inläggen

Av Carola Lindekrans - 10 oktober 2015 18:05

Nja lite till dröjer det nog men visst märks det att Faye är påverkad. Flåsar och bäddar ?

Valplådan är på plats och besöks med jämna mellanrum

Handdukar och lite grejer finns till hands så vi är redo, när Faye är redo ?

Lite soffhäng så här på lördagseftermiddagen

ANNONS
Av Carola Lindekrans - 6 oktober 2015 11:39

Faye är ganska rund om magen så här på dygn 54. Hon är lugn och snäll och inte till något besvär, vilket vi inte heller trodde hon skulle vara förstås. Hon verkar ha funnit sig tillrätta direkt. Det var 2 år sen hon fick Opel-kullen hemma hos oss.

Röntgenbilden på Fayes småttingar har lett till en del spekulationer ?
Veterinären sa 6st men fler har räknat och fått både fler och färre! Ta en titt, hur många ser du?

ANNONS
Av Carola Lindekrans - 4 oktober 2015 21:58

I somras, närmare bestämt i augusti, träffades de här raringarna i några dagar.

 

Nu så här ca7 veckor senare har Faye anlänt och håller på att göra sig hemmastadd.

Valprumet är ordningställt, men det är inte så intressant än tycker Faye, men hon sveper in där då och då och slänger en flukt.

Igår rakade vi magen som är ganska stor redan nu.

 

Här kommer jag att blogga om Faye och hennes kommande valpar.


Av Carola Lindekrans - 9 maj 2015 17:41

Redan maj och äntligen har det kommit lite värme. Inte har det varit särskilt mycket regn så hästhagen är torr och fin och hästarna trivs. Kistamässan resulterade i Svensk Juniorvinnare och Svensk vinnare för söta Greta och både Ice och Sonic fick känna sig slagna av ynglingar då hanen som vann också var junior.

Träningen rullar på och förra helgen tävlade vi i rallylydnad. Giggs debuterade i fortsättningsklass och vi fick 77 poäng, ett "godkänt" resultat. Ice och jag startade i mästarklass men lyckades inte få till ett resultat över 70 poäng, Det var på tok för mycket förarfel och också några tior (minus).
Det är bara att ta nya tag!

Träna träna träna, är nog medicinen för ett bra resultat.

Det har dock varit knappt om tid eftersom Sheba födde sina valpar i måndags natt och det har varit lite si och så med sömnen. Eftersom Sheba och valparna bor hos Linda kommer hon att valpblogga om denna söta "Godiskull"

Här är dock ett smakprov på en av godingarna!I ett valpbreak idag har jag spårat med mina hundar.

Marwin för första gången och således ett kort spår och Ice och Giggs fick ett lite längre.


Ice och Giggs blev som tokiga bara selena åkte fram och ännu mer när klövar och blod också var på tapeten.


De stolta "klövbägarna"


     


Av Carola Lindekrans - 4 april 2015 11:42

Har inte bloggat på ett tag och givetvis har det hänt massor sen senast.

I november flyttade alla "glassar" ur kullen mellan Faye och Diezel. Alla fick bra hem. Lilla Valle som flyttade till Ulrika är väldigt utställnings och avelsintresserad så Valle blev dock omplacerad då hans ena testikel inte riktigt ville hålla sig på plats. Han bor nu här i Norrtälje och har det toppen och Ulrika får vänta på en ny och vi hoppas på bättre tur denna gång.


I december kom jag också överens med Hanne som köpte Marwin, (Lovlipon Kapitän) att vi skulle försöka omplacera även honom då hon kände att tiden med stor familj och två hundar inte räckte till och att han inte riktigt hanns med.
Han flyttade hit till oss i mitten av december och jag avvaktade med att "lägga ut" om omplacering. Nu har han anpassat sig bra i vår flock och fungerar bra med Giggs trots den något tighta åldersskillnaden, så han får stanna. Jag hoppas det håller i sig och att han nöjer sig att vara lägst i rang. Vi har dessuton ytterligare en hane här på dagtid, sheltien Blitz, som är jämngammal med Marwin, men som sagt, än har det inte varit något problem och Blitz och Marwin älskar att fara runt på tomten som galningar. Ensamma delar vi upp ungtupparna med Ice och Giggs som håller god ordning på dem.


 

En bild från februari    


   

Lite suddig, men det här ögat påminner mycket om mamma Faye. Resten påminner mycket om pappa Sonic!


   

Med kompisen Blitz

I december begav vi oss också till Stora Stockholm och prövade lyckan.


Sonic blev BIR och Ice BIM


Lovlipon Rekord kammade hem Svenska juniortiteln SE JV - 14.


Nu så här 2015 har vi parat Faye, men hon gick tyvärr tom.
Vi har också parat Sheba och Sonic och ultraljudet visar på valpar. De är beräknade i maj.


Giggs och jag har gått en trick-kurs med inriktning Freestyle och den var jätterolig. Linda gick med Greta.

Kursen var inte bara rolig utan också inspirerande på många sätt. Dels att man faktiskt kan lära hunden såå mycket, men också kursledarens positiva och mycket lärorika sätt att förmedla allt detta! 

Har fått en helt annan syn på min träning och inser att mycket man gjort varit lite galet, eller ja, det finns effektivare sätt att nå målen   


Våren ser lovande ut känns det som.
Rallyträning med Ice och Giggs. Vill så gärna ha Mästarklassdiplomet på Ice i år.

Giggs går upp i fortsättning.Vi ska också slipa mer på slalom och "gungan" så vi kan starta i agility också.

Freestylen får vänta lite.

Med Marwin tar jag det lugnt i vår. Har börjat träning med inriktning lydnad och gör det ihop med Linda - Greta, Mimmi - Tassa i en privat liten träningsgrupp med handledare. Jätteskoj. 
Marwin ska också få lära sig spåra, vilket Ice och Giggs kommer att gilla, då de får hänga på!


Imorgon åker vi till Kista hundmässa och hoppas på ytterligare Svenska Vinnare-titlar.

Det här kommer att vara Ice sista utställning som "icke-veteran" även fast jag vet att jag kan anmäla henne i championklass om jag vill, men ser ändå en "veteran-tid" framåt som lockande!

 

Mitt lilla gäng   Av Carola Lindekrans - 23 oktober 2014 15:48

I måndags blev Ini sjuk. Visade tydligt att hon hade ont i magen. Hon ville inte äta och låg ute i leran. Jag vankade runt på ridbanan tills veterinären kom. Förstoppning, usch vad tråkigt. Jag och Lovi turades om att röra på henne tills vi var helt slut vid 01.00-tiden Ingen förbättring så veterinären fick komma tillbaks på morgonen. Samma behandling som dagen innan, paraffin-olja slangad i magen och kramplösande och allt som hör till. Hon var dessutom uttorkad och fick dropp!

Hela tisdagen gick åt till promenader, longering, klättra i skogen, åka transport och ytterligare promenader. Vi hjälptes åt, jag, Lovi, Linda och Tyra. Tydligen kämpade vi bra för på onsdagsmorgonen verkade det ha släppt och igår kväll kunde jag plocka bort kanylen från droppet. Nu har lugnet lagt sig och hon går med kompisarna och mumsar hö igen. Förhoppningsvis slipper vi sånt här framåt.
Igår på kvällen åkte vi till Upplands Väsby för lite ringträning med Gerard O'Shea. Precis som jag minns det sen förra gången (2008) var det roligt och full rulle! Högljutt också! Jag hade med mig Blitz och när han hämtat sig från "chocken" när han kom in i lokalen gick allt bra. Det var mycket nytt för honom men hans lite ängsliga sätt dämpades efter hand och han var både lyhörd och uppmärksam och verkade tycka det var roligt. Kul att få tjoa och skutta runt mellan varven. Jag stod för tjoandet och han för skuttandet. Han tog också sin uppgift med att fokusera på köttbullen i min hand på fullaste allvar ?

Greta var en av åskådarna

Ibland var vi beordrade full rulle.

Å så stå still. Mycket motion på 1 1/2 timme

Av Carola Lindekrans - 18 oktober 2014 12:09

Nu har valparna hunnit bli 5 veckor och det är liv i hagen vill jag lova. 
Men för att börja där jag slutade senast, vid Polenresan, så gick hemvägen lika bra (nästan) som ditresan. Hotellövernattningarna fungerade bra och också tidsplanen. Greta var underbart snäll och vi människor roade oss i bilen så gott vi kunde och det blev många skratt.

Väl inne i Sverige blev det lite rörigt   

Vi var hungriga och bilen behövde tankas. Ville ha en OK mack, men hittade ingen. Fick i oss lite mat på Donken och lyckades dra igång larmet så stackars Greta kunde blivit döv, fast hon brydde sig inte och när OK-macken dök upp funkade inte kortet för magnetremsan var utsliten och det var en mack utan kassa....

Till slut var vi då ute på motorvägen. Linda höll på med mobilen och Annette pratade i telefon. Samtalet var intressant så jag la mig i och vi tjattrade på som om vi var tre i samtalet. Plötsligt insåg vi att vi kört fel!! Vi var i Malmö??

Så idiotiskt att köra 6 mil fel + 6 tillbaka då, när man bara ville hem   


Ja ja lite försening blev det och hem kom vi!


Greta har anpassat sig bra och tar verkligen nanny-rollen på fullaste allvar. Hon är så snäll och fin med valparna och leker så där lagom hårt med dom. Dom hänger och klänger på henne, men hon bara skuttar undan när dom blir för jobbiga.


           


Greta har hunnit gå på utställning också. SGVK:s utställning i Uppsala.


Hon skötte sig utmärkt och fick inte bara HP utan blev BIS-1 Valp också.

Betedde sig som om hon gjort detta tidigare och var så duktig.


 


Sonic blev BIR och sedan BIS-4


 

Så det var en lyckad dag!


Veckan innan åkte Linda med Sonic och Sheba till Åland. Jag bosatte mig hos henne och fick en hel helg med Faye, valparna, Greta, Yoshi och Märta.

Dom skötte sig bra och Sonic blev BIR och Sheba blev BIM. Båda fick cacib och Sheba blev Finsk Champion. 


 


Den 8 oktober var en tung dag.

Märta har de senaste månaderna verkligen "blivit" gammal och åldern har tagit ut sin rätt. Denna dag fick hon somna in men kommer alltid att finnas i våra   .


 

Märta lärde oss så mycket och saknaden är stor.
Tar med en fin bild på jättefina Axa som Karolina tagit. Tösen börjar växa till sig!

 

Axa (Lovlipon Vectra) 13 månaderJag ränner ju hos Linda hela tiden för att dels hjälpa till men också för att följa utvecklingen av valparna. De är som sagt redan 5 veckor och pigga och livliga.


Det är så härligt att sitta i valphagen och bara titta på de olika små karaktärerna där.


Bjuder på lite bilder och känner ni någon som suktar efter en goding så har vi några kvar   


                 

 

Kloklippning

Mellan varven ser jag till att ha tid med dom här också   


 

Just nu blir det mest promenader och kamning. Vilar lite från träning och tävling, man ska ju hinna med också och som en jag känner brukar säga, jobbet inkräktar ju en del på fritiden   


När Ice var ung gick jag på ringträning för Gerard O´Shea och det var skoj. Hanne och Linda var i veckan på drop in träning och jag blev också sugen.

Även om Giggs och Ice inte är aktuella för det har jag ju en annan här (på dagarna i alla fall) som verkligen skulle behöva göra nåt annat än att leka med leksaker eller Giggs   


 

Ja du Blitz, det här ska bli roligt. En ny erfarenhet för både honom och mig!


Av Carola Lindekrans - 19 september 2014 18:24

Idag är valparna 1 vecka och alla mår bra. I tisdags när vi vägde dom hade alla gått upp runt 100 gram på de senaste två dygnen. Anders tar hand om dom nu när vi är på resa. Resan till Polen för att hämta kennelns nya tillskott Greta Garbo Dziechcinek startade på onsdagskvällen vid 23-tiden. Första stoppet blev Värnamo vid 04.30 för att plocka upp Annette. Vidare ner till Helsingborg och in i Danmark för att sedan göra första övernattningen i Tyskland. På en fin rastplats åt vi lite matsäck. Annettes gps fintade oss rejält när vi skulle till hotellet och efter 30 minuter när gps-rösten meddelade: " Om 150 meter, ta fågelvägen" ??? Då insåg vi att vi var "lost".

Gps:en spelade oss ytterligare en spratt och meddelade att vi nått destinationen.

Detta skulle vara vårt hotell ??? Gps:en fick tänka om så till slut var vi på plats.

Fyrstjärnigt, inte illa. Imorgon åker vi till Beata och kennel Dziechcinek och hämtar prinsessan. Ett litet halsband har vi köpt

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lovlipon med Blogkeen
Följ lovlipon med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se