Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012

Hemma igen, efter en aktiv och intensiv helg.......

Av Carola Lindekrans - 15 oktober 2012 06:35

...men ändå inte stressig! 

Vi, Ponunionen alltså, hade ordnat en Pon-träff på Tånga Hed i helgen. Alltid lika roligt att träffa alla människor och hundar, eftersom man bor så spritt.

Vårt lilla gäng packade in oss i två bilar ock åkte vid tre-tiden i fredags. Jag, Lovi och Fabbe i en bil och Hanne, Lena och Linda i en. Lovi hade med sig Cindy, som fick "dispens" att följa med och träffa alla Pon-hundar   . Linda hade bara med sig Sonic och jag tog bara Ice. Hemma här i huset blev således Yoshi, Märta och Giggs. 46 mil och med en middagsrast kom vi fram strax efter 21. Packade in grejer, snackade lite med dom som kommit och sen var det bara att krypa till kojs!

Vi hade bokat alla måltider så på morgonen gick vi till Tånga-hallen och åt frukost! Det var full rulle där redan vid sju-tiden eftersom dom hade en 2-dagars agility-tävling. Massor med hundar och folk. Det var lite mulet och kallt och efter frukost skulle vi ta en gemensam promenad som start på dagen.


  


Promenad-dags.


Jag och Ice gick en promenad lite tidigare så jag kunde fixa och greja lite i "lektionssalen" som vi hyrt för våra aktiviteter. Vi var några som bryggde kaffe och packade upp allt gott fikabröd vi bakat och tagit med oss, hämtade projektor i receptionen och ställde iordning för en föreläsning på förmiddan. Det var "Ankan" Edoff från Västra kennelklubben som skulle komma och prata om den nya mentalbeskrivmimgem för hund, BPH.


  


Hon hade en rolig presentation och man fick en bra bild av BPH. Jag kommer helt klart köra detta på mina hundar!

Efter lunch hade vi lite olika stationer man fick gå till. En grupp stack iväg till skogen och fick lära sig lite om spårning och också prova på. Det gjorde Fabbe och Hanne, med Faye och Nemo. En grupp fick en genomgång om utställning och en grupp blev visad lite sjukvård. Efter hand cikulerade man så man kunde göra mer saker. Jag gled mest omkring och tittade och tog bilder, för ett reportage till klubbens tidning!


  


Lite ringträning



Söta Turid få visa sina tänder när Kattis pratade om tandvård.


Efter dagens alla aktiviteter hade vi en gemensam middag i restaurangen.



Söndagen startade med regn..... men som tur var skulle vi vara inne på förmiddan. Det blev dock en promenad på morgonen i alla fall, för det är ju som man säger, det finns inget dåligt väder.......

Söndagsförmiddan "sprang" iväg med lite info från klubben och avelsrådet och bra diskussioner! Kul!

Jag tycker det att roligt att träffa alla människor förstås, men det är också roligt att träffa hundarna som av en eller annan anledning ligger en lite närmare hjärtat och som man inte träffar så ofta   . 


  


Hej Vera, och tittut under bordet!


  


Hej söta Frej, Veras son och Shebas bror!



Lovi tog sig en liten kram också!


     


Hej Fawor! Skojig tofs dagen till ära   


Även Gordon, Harpa-kullens pappa, var där och Giggs pappa Gillis. Ingen nämnd ingen glömd, jättekul med så många hundar.



Cindy sover i mattes famn, det är tröttsamt att vara på Pon-träff   Var är alla Havanaiser?



Faye i lektionssalen!


Efter lunch igår var det dags för ögonlysning av lite drygt 20 hundar. 

Hundar över 2 år var det som gällde. 

Vi hade bara Ice med oss som är över 2 år och hon är redan ögonlyst för Ponunionens PRA-projekt, så vi packade ihop och satte oss i bilen för den 46 mil långa resan hem.

I bilen fick vi rapport om resultaten. Både Gordon och Vera var ua. Även Fawor. Giggs mamma Turid och pappa Gillis  också   ....och många fler.....Härligt!

Avslutade också fint med att titta förbi älsklingen Nellie som bor i Kungsör! 



Åh, vår söta fina Nellie   


 


Linda och Nellie



Lovi och Nellie!

Visst saknar vi henne! Kanske kommer hon hem en dag...... 

 
 
Ingen bild

Sally

15 oktober 2012 09:01

Tack för helgen, Carola, och alla andra som var involverade. Jag tyckte också att Ankans presentation var utmärkt, och är sugen på att göra BPH på mina också. Eller åtminstone Vera.
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola Lindekrans - 9 augusti 2016 18:54

Nu har godingarna blivit 5 veckor och båda tjejerna är "tingade" Dom gillar verkligen att vara ute och dom leker och sover och äter, och leker och sover och äter lite till! Tänderna har börjat komma så bitas är kul men aja baja! Vi kör bytesleken...

Av Carola Lindekrans - 3 augusti 2016 09:19

Nu är valparna ute på dagarna! Dom har fått en hage på gräsmattan som utökas lite vartefter de kan orientera sig och en stor bur som skydd mot solen och som också fungerar som "trygghetsbas". Dom sover ju fortfarande ganska mycket och det är skönt...

Av Carola Lindekrans - 14 juli 2016 20:05

Nu har valparna blivit 1.5 vecka och alla går upp i vikt fint! Mamma Axa släpper lite på passandet och lämnar lådan alltmer! Hon blir lycklig när hon får leka med brorsan Marwin som är av samma skrot och korn, dvs, gör vad som helst för att jaga ...

Av Carola Lindekrans - 6 juli 2016 21:54

Vägde valparna idag då de är 2 dagar gamla! Skönt att stämma av och se att diandet funkar. Alla har gått upp fint, mellan 53 och 81 gram. Det har varit ganska varmt idag och det märks lite på Axa som är lite flåsig! Hon sköter om valparna och ve...

Av Carola Lindekrans - 5 juli 2016 11:51

21.10 igår kom första valpen som var en hane! Han vägde 375 gram och har lång svans! Efter 30 minuter kom hane nummer 2 som var lite mindre och vägde 325 gram. Han har 3/4 svans 22.15 kom första tiken. En riktig bjässe på 441 gram. Man både kände o...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards